Gemeente en ROVA samen met inwoners in actie tegen zwerfvuil

1
1470

foto-bus-aanhanger-mooi-schoon-kopie.jpgRommel op straat is voor velen een doorn in het oog. De gemeente Twenterand en ROVA gaan de strijd aan tegen zwerfvuil. Door extra inzet van de gemeente en vrijwillige opschoonacties van inwoners, verenigingen en organisaties wordt heel Twenterand weer ‘Mooi Schoon’.

Mooi Schoon ondersteunt opschoonacties die door inwoners en verenigingen worden georganiseerd. Inwoners die gezamenlijk hun buurt willen opschonen, kunnen bijvoorbeeld de aanhanger van Mooi Schoon in bruikleen krijgen; een wagen vol bezems, grijpers, vuilniszakken en nog veel meer. Op deze manier wordt het realiseren van een mooi schone buurt, wijk, park, winkelstraat of vereniging niet alleen makkelijker maar ook leuker! Maar Mooi Schoon doet meer. Ook het voorkomen van zwerfvuil en schoonhouden van onze leefomgeving staan hoog in het vaandel. Voor informatie, inspiratie, tips en ondersteuning bij opschoonacties kunnen inwoners terecht op de website www.mooi-schoon.nl.

Wethouder Ben Engberts: “De gemeente ondersteunt niet alleen opschoonacties van inwoners, ook geven

Introductie scheiding

we zelf het goede voorbeeld met een eenmalige opschoonactie van de boven- en ondergrondse verzamelcontainers. Bovendien worden winkelcentra en -straten eenmalig opgeschoond.”

 

Diverse activiteiten
Als aftrap gaat een Mooi Schoon-team op pad in de gemeente. Het team komt in actie op 13 september op de kermis in Vroomshoop en vertelt daar over het belang van Mooi Schoon. Daarnaast zijn vanuit de gemeente en ROVA inwoners van Twenterand opgeroepen om opschoonacties te organiseren. Op zaterdag 27 september komen bijvoorbeeld bijna twintig vrijwilligers van de Wildbeheereenheid in het buitengebied van Vriezenveen in actie. Samen met wethouder Engberts zorgen zij voor een schoon en veilig buitengebied. Een overzicht met de geplande activiteiten is te vinden op de website
www.mooi-schoon.nl.

Kom in actie!
Zwerfvuil op de stoep en in het openbaar groen staat al jaren in de top drie van ergernissen van Nederlanders. Zwerfvuil is een milieuprobleem en een probleem voor de leefomgeving. Zwerfvuil vergroot het gevoel van onveiligheid en het opruimen kost de overheid jaarlijks miljoenen. Hoogste tijd om er iets aan te doen. Wij zijn samen de belangrijkste veroorzakers en als we bereid zijn een steentje bij te dragen zijn wij ook de oplossing van het probleem. Het is toch een kleine moeite om een keertje wat op te ruimen ook als het van een ander is? En natuurlijk om zelf het goede voorbeeld te geven en geen rommel achter te laten.

Laat u inspireren tot een mooi schone omgeving en kom ook in actie tegen zwerfvuil. Voor meer informatie kijk op www.mooi-schoon.nl.

Mooi Schoon. Mooi voor elkaar.

1 REACTIE

  1. ik vind dat er veel te weinig prullenbakken staan in de gemeente twenterand dan lijkt mij dat het heel gemakelijk is om het zwerfvuil van je af te gooien zoals bij de bus haltes staan geen prullen bakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier