Gedichtenwedstrijd Bibliotheek Twenterand

0
842
Donderdag 27 januari is het Landelijke Gedichtendag. Door de bibliotheken in Twenterand wordt voor de zevende keer hieraan aandacht geschonken. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen De Regenboog, Rehobothschool, De Pölle, De Fontein locaties Asterstraat en Hoofdweg, De Blokstoeke, Willibrordusschool, De Smithoek, en De Maten hebben op school geweldige gedichten gemaakt over allerlei onderwerpen. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 300 gedichten geschreven.  Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er vijftien dichters genomineerd.
Wie wint de gedichtenwedstrijd in Twenterand?
De 15 genomineerde dichters mogen tijdens de gedichtendag hun gedicht voordragen aan alle supporters en een jury. Deze jury, bestaande uit dorpsdichter Jan Lindenhovius, Piet Vogelaar (Stichting Twenterand Cultuur) en Marieke Stegeman (teamleider bibliotheek Vriezenveen) gaat niet alleen de gedichten beoordelen maar ook letten op het voordragen van de gedichten. Ook de winnaar van vorig jaar, Alinde Dekker van PC Dalton Basisschool De Maten is opnieuw genomineerd, dus het wordt vast een spannende strijd.
Tijdens de gedichtenwedstrijd zal ook dorpsdichter Jan Lindenhovius nog een gedicht voordragen, dat hij speciaal voor de gedichtendag heeft geschreven.
De gedichtendag wordt op 27 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het begint om 16.00 uur en we verwachten een uur later bekend te kunnen maken wie een jaar lang “Kinderdichter van Twenterand” is.
Genomineerde dichters Gedichtendag uit Westerhaar zijn
De Fontein, Hoofdweg  gr. 5:             Justin Drent
De Fontein Hoofdweg gr. 6                 Esmee Niks
De Fontein Asterstraat gr. 5               Rodney Evers
De Fontein, Asterstraat gr. 6              Maaike Bakhuis
De Blokstoeke gr. 5/6                          Lars Schutte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier