Foto`s levend Veenmuseum geplaatst.

0
642

img_9104_320x200_200Op 21 mei (Hemelvaartsdag) bracht de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld op het terrein het museum opnieuw tot leven.

Het museum was die dag bewoond door leden van de toneelvereniging Simplonia en andere vrijwilligers, die in originele kledij van zo`n 70 jaar oud in de hutten en de boerderij het wonen en werken in het veen uitbeelden. Ouderwetse lekkere geur van kapucijners met spek die op het met turf gestookte fornuis bereid werd, verspreide zich over het terrein.
Daarnaast werden er deze dag vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. zeisen haren, boekweitpannenkoeken bakken, demonstraties van oude ambachten, Teun Beuzel die verhalen vertelde over oude (veen)voorwerpen en live muziek van o.a. de trekharmonicaclub Brucht, harmonicaspeler L. Klinkien en de ballonnen- en orgelman G. Schepers.

De mensen konden ook de nieuwe expositie ruimte bezoeken die dit jaar net klaar was. Op de muren staan mooie muurschilderingen van weleer, geschilderd door de plaatselijke kunstkring

Nieuw dit jaar was een stand van imkers echtpaar Gerrit en Betsie Schoemaker.
Gerrit vertelde in geuren en kleuren hoe belangrijk de bijen zijn in de natuur en de mensen konden echte honing proeven die ze met hun vinger uit de honingraat konden halen (puur natuur)
|
Voor de inwendige mens werd ook gezorgd: er was koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwets snoep te koop.
Het winkeltje annex gelagkamer was ook in gebruik en de veentrein die vele ritjes maakten met de bezoekers was een groot succes.

Een foto-impressie kunt u nu zien in het fotoalbum

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier