Foto`s Levend Veenmuseum.

0
1820

img_0368_1024x768_320x200_3112e Levend Veenmuseum Vriezenveenseveld groot succes.Op 1 mei  (Hemelvaartsdag) bracht de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld op het terrein het museum opnieuw tot leven.
Het museum was die dag bewoond door leden van de toneelvereniging Simplonia en andere vrijwilligers, die in originele kledij van zo`n 70 jaar oud in de hutten en de boerderij het wonen en werken in het veen uitbeelden. Ouderwetse lekkere geur van capucijners met spek die op het met turf gestookte fornuis  bereid werd, verspreide zich over het terrein. 
Daarnaast werden er deze dag vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. zeisen haren, boekweitpannenkoeken bakken, demonstraties van oude ambachten, Teun Beuzel die verhalen verteltde over oude (veen)voorwerpen, boerendansers, country dansers en live muziek van o.a. de trekharmonicaclub Brucht, harmonicaspeler L. Klinkien en de ballonnen- en orgelman G. Schepers.
|
Voor de inwendige mens werd ook  gezorgd: er was koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwets snoep te koop.
Het winkeltje annex gelagkamer was ook in gebruik en de veentrein  die vele ritjes maakten met de  bezoekers was een groot succes.

Wij van Westerhaardigitaal waren weer aanwezig om het vast te leggen.Dit gebeurde met een video en fotocamera.
De foto`s staan in het fotoalbum en de video wordt gemonteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier