Extra verkeercontroles levert 163 bekeuringen op

0
781

politieDe politie Twente heeft van maandag 26 november t/m zondag 2 december op verschillende momenten, onaangekondigd en op verschillende locaties extra verkeerscontroles uitgevoerd. Het doel van deze controles was om de verkeersveiligheid in de gemeenten Hellendoorn en Twenterand te vergroten.

In totaal werden 163 verkeersdeelnemers bekeurd. Tijdens deze controles werd er op verschillende (verkeers-)aspecten gecontroleerd. Speciale aandacht werd gegeven aan:
– parkeergedrag
– fietsverlichting
– snelheidscontroles
– bellen in de auto
– gordels
– alcohol

Als onderdeel van de actie werd op donderdag 29 november een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar, Daarle, Daarlerveen, Hellendoorn en Nijverdal. Tijdens deze alcoholcontrole moesten 775 bestuurders `blazen`. Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Tijdens de handhavingsweek werden in totaal 163 verkeersdeelnemers bekeurd, waaronder 72 keer voor het negeren van een gesloten verklaring, 26 keer voor het overschrijden van de maximum snelheid, 21 keer voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, 33 keer voor het ontbreken van verlichting en 11 keer voor overige verkeersovertredingen. (Deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier