EXPOSITIE GLAS IN LOOD WESTERHAAR

0
698

Nog nooit eerder hebben Joyce de Rode en Jan Post geëxposeerd, en nu dus voor het eerst in Galerie Jennie
De creativiteit zit bij de familie Post in de familie want Jan is een broer van Jennie Dekker-Post. Belangrijkst is dat de opbrengst van de expositie (ook een vrije gift is mogelijk) naar een goed doel gaat.

Joyce de Rode en Jan Post hebben als hobby het vervaardigen van glas-in-lood, tiffany en gebrandschilderde decoraties waaronder afbeeldingen in ramen, raamhangers, lantarens etc. Ze zijn er al ruim tien jaar mee bezig. De oplei-dingen zijn genoten bij Semprun Nicolas Brandschileren in Tubbergen en Diana Glas in lood in Enschede.

Gedurende de maanden september en oktober worden tientallen stukken opgesteld in galerie Jennie Dekker-Post aan de Twistveenweg 13 in Westerhaar. De galerie is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur (zondag, maandag en dinsdag op afspraak). De galerie is Rolstoeltoegankelijk en de toegang is GRATIS

Het onderwerp van de tentoonstelling is “Straal van de zon”. Er is ook gelegenheid om stukken te kopen. De opbrengst (na aftrek van de kosten van het materiaal) is bestemd voor de Stichting Kiran Namaste. Kiran is Ne-palees voor “straal van de Zon”. Namaste is de traditionele groet, waarbij de handen samenkomen en een lichte buiging wordt gemaakt.

De Stichting Kiran Namaste richt zich op alleenstaande moeders en hun kinderen. Het gaat om Napalese moeders uit de lage en midden kaste en hun kinderen in de leeftijd vanaf 3 jaar. Kiran Namaste hanteert de filosofie: GEEF ZE GEEN VIS OM TE ETEN MAAR EEN HENGEL OM VIS TE VANGEN. Gedurende 3 jaar kunnen ze vanuit het Kiran Namastehuis aan hun toekomst werken. Kiran Na-maste draagt ondertussen zorg voor de kinderen. De moe-ders leren hun eigen geld verdienen met bijvoorbeeld naaien, landbouw of bloementeelt.
Op die manier kunnen ze loskomen uit hun uitzichtloze situatie. De kinderen gaan naar school, zodat ook zij de kans krijgen een waardige plek in de maatschappij te verwerven.

De bedoeling is ook dat het tehuis uiteindelijk als een “eigen huis” en opleidingscentrum zal functioneren.
Wij hopen u in de galerie te mogen begroeten. De Kiran is dan aanwezig en wij zullen u begroeten met een Namaste.

Joyce de Rode en Jan Post

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier