Eis 1,5 jaar cel voor `zinloos voetbalgeweld`

0
738

logo_pollitieLEEUWARDEN – Tegen vier aanhangers van de voetbalclub Heracles Almelo is dinsdag op de zitting van de Leeuwarder rechtbank een gevangenisstraf gevorderd van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Zij worden ervan beticht dat zij op zondag 7 oktober vorig jaar na afloop van het duel SC Heerenveen – Heracles Almelo (9-0) een 24-jarige inwoner van Boarnsterhim in de Kleine Kerkstraat ernstig hebben mishandeld.

De officier van justitie acht inwoners van Almelo (18 en 19), Westerhaar-Vriezenveensewijk (22) en Aadorp (25) – in zijn termen ,,voetbalvandalen“ – schuldig aan poging tot doodslag. De aanklager sprak van ,,volstrekt zinloos geweld“. Volgens hem is een ,,volstrekt willekeurig“ slachtoffer gekozen.

Tevens vorderde de officier dat hun in de proeftijd van twee jaar een stadion- en omgevingsverbod voor de thuis- en uitwedstrijden van SC Heerenveen en Heracles Almelo wordt opgelegd.

Nadat het slachtoffer door een van de mannen was getackeld, werd hij geschopt en geslagen, onder meer tegen het hoofd. Met zijn handen om zijn hoofd in een foetushouding liggend trachtte hij zich te beschermen.

Hij liep een ernstig pinkkwetsuur op. Bovendien was zijn lip doormidden. De officier vroeg betaling van ongeveer 2500 euro schadevergoeding, waaronder 2000 euro smartengeld. Uitspraak: 5 februari. (LeeuwarderCourant)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier