Eerste NK dammen categorie B & C van start

0
3651

In het clubhuis van damclub Witte van Moort heeft vanmiddag de openingsceremonie plaatsgevonden van het NK dammen in de categorieën B en C. Damclub Witte van Moort heeft met dit toernooi de primeur. In de ruim honderd jarige geschiedenis van de KNDB stond eenzelfde NK nog nooit op de damkalender.
Het openingswoord werd verricht door voorzitter Niek Kloppenburg, die de aanwezigen welkom heette. In totaal konden er 38 dammers begroet worden uit alle hoeken van Nederland. Burgemeester Annelies van der Kolk verrichte samen met hoofdsponsor Koert Meuleman, van meuleman Engineering uit Den Ham, de opening voor de eerste ronde. Opvallende afwezige was de Koninklijke Nederlandse Dambond, die geen afgevaardigde naar Westerhaar kon laten afreizen. De pers was wel in grote getale aangerukt voor het toernooi. Onder andere Persgroep Nederland (Tubantia) en TV-Oost waren van de partij.
Opvallende deelnemer in de categorie C is wethouder van sport, Mark Paters. Paters werd in de eerste ronde gekoppeld aan Alberto Waterink uit Hoogeveen. Beide heren gelden als favoriet voor het podium in de C-categorie. Thuisfavoriet Bertwin Letteboer, die sinds september weer is begonnen met dammen, na een afwezigheid van dik 10 jaar, werd gekoppeld aan Geert Kleine uit Hoogeveen.
In de B-categorie mocht de organisatie een tweetal dames begroeten. De meervoudig Nederlands kampioen bij de dames, Barbara Graas en de in Londen woonachtige Leonie de Graag. Van beide dames wordt verwacht dat ze hoge ogen gooien in de B-categorie. Thuisfavoriet Alex Noppers kreeg gelijk een sterke tegenstander voor de kiezen, hij werd gekoppeld aan Dieter van Gortel uit Geleen. Om 18.00 uur is de eerste ronde van start gegaan. De tweede ronde staat gepland voor dinsdagochtend 10. 00 uur.
Het volledige programma, alsmede de uitslagen en standen zijn te vinden op de toernooiwebsite: www.nkdammenwesterhaar.nl. Het staat eenieder vrij om deze week eens een kijkje te nemen in ons mooie clubgebouw aan de Asterstraat 28 in Westerhaar. De ochtendronden beginnen om 10.00 uur en de avondronden (dinsdag en donderdag) beginnen om 18.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier