Eerste editie Drekrace in Westerhaar

0
1228

mud_640x480_640WESTERHAAR – Met het rubber door de blubber, met de assen door de plassen. In Westerhaar beleeft zaterdag 23 augustus een heuse Drekrace z`n vuurdoop: het rijden met auto`s over een kunstmatig aangelegde baan van modder.

Het is American Events dat het evenement organiseert. ,,Een race die garant staat voor heel wat spektakel en hilarische taferelen”, zo meldt Martin Mulder, een van de mannen achter de schermen.
Het gaat volgens de Westerhaarder om een baan met een lengte van vijftig meter. Het parcours is aangelegd op de ijsbaan aan de Zwembadlaan in Westerhaar. De coureur moet zien zover mogelijk met de auto door het slijk zien te raken. ,,Elke rit wordt deze baan verzwaard door ‘m onder handen te nemen met een graafmachine en brandslang. Degene die over alle ritten de meeste meters weet af te leggen, is winnaar.”
Die pogingen worden overigens aan elkaar gepraat door een enthousiaste commentator. ,,De stem zonder rem. Al een belevenis op zich”, zo weet Mulder.
Er wordt gereden in diverse klassen. ,,We hebben een standaardklasse, een vier maal vier en de specialklasse. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er vooral in die laatste klasse heel wat in het oog springende voertuigen.”
Moddergevecht
,,Daarnaast hebben we enkele randactiviteiten, waaronder gazonmaaier-demo`s. Deze maaiers halen op het rechte stuk snelheden van meer dan honderd kilometer per uur. Ook is er een modderbadgevecht voor dames met na afloop, rond 18.00 uur, livemuziek met de formatie The Hocksons Kofferband uit Groningen, dat vooral nummers van onder meer Normaal, Mooi Wark en Jovink op het repertoire heeft staan.”
Het festival begint om 10.00 uur en de entree bedraagt 3,50 euro, kinderen tot twaalf jaar vrij entree.
Voor meer informatie: www.americanevents.nl (Jan Colijn)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier