Drukbezochte jubileumreceptie Damclub Denk en Zet/Witte van Moort

0
832

Op zaterdag 18 december vierde damclub DeZ/WvM haar 50-jarig bestaan van 3 november jl.
Voorzitter Bennie Hessing opende de receptie en ging in vogelvlucht door de geschiedenis van de damclub heen. De damclub werd op 3 november 1960 opgericht. Bij de oprichting waren aanwezig: De heren van der Kamp, Slot, Veldman, ter Bekke, Lensen en nog enkele personen. Van de aanwezigen is Jan Lensen het enige lid die thans nog lid is van de vereniging. In het seizoen 1961-1962 trad de club toe tot de Provinciale dambond. Op 9 februari 1965 werd het eerste kampioenschap behaald. Na de komst van Johan Huls kwam de vereniging in een stroomversnelling. Er werd een jeugdafdeling opgericht en al snel groeide de Westerhaarse vereniging uit tot de grootste Damclub van Nederland. Mede door de vele vrijwilligers en sponsoren die de club kende, werd in de jaren negentig een ledenaantal van 140 bereikt. Twee keer werd men kampioen van Nederland in de hoogste divisie van het Nederlandse dammen. De laatste prijs werd in 2010 gewonnen, de KNDB-beker.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Visser van de Gemeente Twenterand kreeg na de voorzitter het woord. De Burgemeester sprak de aanwezigen toe en uitte zijn tevredenheid over de inzet van de Westerhaarse damclub. Burgemeester Visser roemde de vele vrijwilligers van de club en vervolgde met de mededeling dat hij namens Hare Majesteit de Koningin, “Jan van Nuil” als lid mocht benoemen in de Orde van Oranje-Nassau. Van Nuil werd kort na de oprichting lid van de Damclub en hij werd 1962 benoemd tot penningmeester. Deze functie heeft hij om en nabij de 40 jaar naar alle tevredenheid van de leden bekleed. Verder was van Nuil actief als jeugdleider, barmedewerker en verzorgde hij jarenlang het onderhoud in- en om het clubhuis. In het seizoen 68-69 werd van Nuil clubkampioen van D.E.Z. na een barrage van negen beslissingswedstrijden tegen Johan Huls. Tevens werd van Nuil in 1973 sneldamkampioen van D.E.Z. Na de benoeming was de heer van Nuil blij verrast en dankte hij alle aanwezigen in een korte toespraak.

Erediploma’s KNDB

Johan Haijtink  sprak Namens de Koninklijke Nederlandse Dambond zijn bewondering uit voor de Westerhaarse damvereniging en bedankte haar voor de organisatie van 33 jeugdkampioenschappen voor junioren en enkele jeugdwereldkampioenschappen in de afgelopen jaren. Vervolgens werden er door Haitink nog erediploma’s van de KNDB uitgereikt aan Gerrit Schutmaat en Albert Ekkel. Ook was er een erediploma voor Jan Lensen. Deze kon helaas niet worden uitgereikt, daar de heer Lensen verhinderd was. De erediploma’s geven een blijk van waardering voor de bestuursfuncties die de heren jarenlang hebben bekleed evenals het lidmaatschap van de vereniging van meer dan 25 jaar.

Huldiging en afscheid

Tot slot werd het Westerhaarse bekerteam bestaande uit: “Boudewijn Derkx, Niek Kloppenburg, Edwin Twiest, Marino Barkel, Peter Hoopman en Gerbrand Hessing” gehuldigd voor het behalen van de KNDB-beker, kreeg Edwin Twiest een aandenken voor zijn 25-jarig lidmaatschap en werd er afscheid genomen van Peter Hoopman als 1e-tientalspeler. Voorzitter Hessing sloot hierbij het officiële gedeelte en bedankte de aanwezigen voor hun komst en nodigde allen uit voor het nuttigen van een hapje en een drankje. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier