Dinand Stuifzandt man off the match

0
1679

dinandstuifzandt_150Zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen Bergentheim op het programma. Voorwaarts begon de wedstrijd als medekoploper. Het weer was fantastisch, de publieke belangstelling was groot, dus alle ingrediënten voor een prachtige voetbalmiddag waren aanwezig. Bergentheim begon goed aan de wedstrijd en kreeg een paar kleine kansjes. Ook Voorwaarts kwam er een enkele keer gevaarlijk uit.
In de 25e minuut was het raak, Bergentheim kwam er via een snelle aanval gevaarlijk uit en het was Ronnie Hakkers die deze aanval uiteindelijk succesvol afrondde, 1-0 voor Bergentheim. In het laatste deel van de eerste helft kwam Voorwaarts wat beter in de wedstrijd. Enkele snelle combinaties brachten Voorwaarts een paar prachtige kansen. Mark Ekkel schoot de bal rakelings over het doel van Bergentheim, Robin Smits kopte een voorzet van Mark Smelt op de lat, de 1-1 hing in de lucht.
In de 40e minuut wisselde trainer Tonnie van Veen voor de eerste keer. Robbin Bakhuis verving Robin Smits, die dizzy het veld moest verlaten. In de allerlaatste minuut schoot Gert Dogger uit de draai de bal net naast de paal. De rust kwam met een 1-0 voorsprong voor Bergentheim, wat over de gehele eerste helft gezien een terechte tussenstand was.
De tweede helft was nauwelijks begonnen of Israel Basmaci bezorgde Voorwaarts de gelijkmaker. Natuurlijk een prachtige start. Ook moest Voorwaarts de tweede wissel toepassen, Robbin Bakhuis verdraaide zijn knie en kon niet verder. Wout Roelofs kwam hem vervangen.
De gehele tweede helft golfde het spel op en neer. Dan weer was Voorwaarts de bovenliggende partij, dan weer was het Bergentheim dat er snel en gevaarlijk uit kwam. In de 85e minuut kwam Michel Lensen in de ploeg voor Gerran Protzman. Bij Voorwaarts kregen Gert Dogger en Israel Basmaci nog een paar goede kansen. Bij Bergentheim schoot Jakko Slot de bal net over.
In de extra tijd kreeg Bergentheim nog twee corners die hachelijke situaties teweeg brachten . Maar het was Dinand Stuifzandt die met enkele miraculeuze reddingen de 1-1 op het scorebord overeind hield. Hij was aan Voorwaarts zijde met stip de “man off the match”.
Over de gehele wedstrijd gezien konden de Voorwaartsen tevreden naar huis terug. Een punt meenemen uit Bergentheim was deze middag het maximale. Het was niet de beste wedstrijd van de Oranjehemden dus er kan volgende week thuis tegen Zwolsche Boys sportieve revanche worden genomen.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Frank Leushuis, Mark Smelt, Robin Smits (40e Robbin Bakhuis, 47e Wout Roelofs), Gerran Protzman (85e Michel Lensen), Mark Ekkel, Gert Dogger, Israel Basmaci.