Dammers Witte van Moort soepel naar de bekerfinale

0
608

logo-WvM.jpgHet vlaggenschip van Witte van Moort heeft zich overtuigend geplaatst voor de finale van de landelijke bekerwedstrijden. Op papier geen makkelijke opgave, omdat er gestreden moest worden met 2 andere topteams en 1 (op papier) minder team.

De eerste ronde moest er gestreden worden tegen DUO; Aan bord 1 speelde Virnij een vlakke partij waarin hij wel voordeel behaalde, maar het evenwicht nooit echt werd verbroken. Aan bord 2 bewees Mol zijn klasse door Gerrit Wassink enigszins onder druk te zetten. Wat later in de partij werd een slagzet de man van Duo fataal en kon hij het opgeven. Aan bord 3 waren de nodige spanningen; Salomé had zijn tegenstander Niek Smeitink continu onder druk, maar hij bewees zich een behendig verdediger en remise was ook hier het resultaat. Aan bord 4 moest Twiest aantreden tegen Woolschot; in het late(re) middenspel had hij de teugels vrij stevig in handen, maar een rekenfout zorgde er voor dat de stand volledig omsloeg en mocht hij blij zich toch een punt gehaald te hebben

Introductie scheiding

De tweede ronde moesten we tegen VBI 2; op papier dus een ‘makkie’…
Aan bord 1 won Virnij door zijn tegenstander Emiel Leijser zoek te spelen in een klassiek potje…. Helemaal vanzelf ging het niet, maar het was duidelijk dat Leijser zich helemaal zoek zou laten spelen door enkelen onnauwkeurige opbouwzetten.
Aan bord 2 won Mol door een fraaie combinatie uit te halen tegen Remco Vredenburg; bij de analyse werden vele fraaie varianten getoond, maar er was toch nog 1 heel klein gaatje waardoor Vredenburg nog een puntje zou kunnen halen.
Aan bord 3 won Salomé van Dirk Joosten, die met veel respect ten strijde trok; na een tactisch steekspel bleek Gil de meest creatieve en won na een kleine eindspelcombinatie
Aan bord 4 speelde Twiest zijn opponent Willem Hoek positioneel helemaal zoek, maar op het belangrijkste moment wisselde hij een tempo om en de stand kon meteen remise gegeven worden

De laatste ronde ging het nergens meer om; zowel WvM als VBI I had beide wedstrijden gewonnen (al had VBI moeten verliezen waarschijnlijk tegen DUO)
Aan bord 1 speelde Twiest een ‘klassiekje’ tegen coming man Pepijn vd Brink van VBI; deze laatste maakte in een wat mindere stand een enorme blunder en kon meteen opgeven
Aan bord 2 speelde Mol tegen Van Aalten een spannende partij die alle kanten kon opgaan; op enkele belangrijke momenten hield Mol zijn hoofd koel en speelde de sterkste zetten waardoor zijn tegenstander ook geen keus meer had. Uiteindelijk werd het toch nog een remise.
Aan bord 3 won Virnij in een klassiek partijtje van Hendriksen.
Hendriksen, die onlangs nog het blitztoernooi van Salou won (voor o.a. Boomstra, Valneris en Anikeev!) speelde lange tijd stug tegen, maar later kreeg hij in een lastig klassiekje een lelijke ‘hanger’ op 40 waar hij bleef zitten en door Virnij bekwaam werd afgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier