Cultuurweek in het Kulturhus

0
866

Kom naar de Cultuurweek in het Kulturhus…………

Met het motto: ‘Kom naar de Cultuurweek in het Kulturhus” wil De Klaampe in Westerhaar in de week van 2 tot en met 6 november veel publiek trekken. De werkgroep programmering -de activiteitencommissie van de gezamenlijke gebruikers van het Kulturhus- hebben tal van activiteiten georganiseerd in deze week, die dit jaar het thema ‘Cultuur` draagt.
Jaarlijks wordt er een week vol evenementen gehouden in het gebouw aan de Beeklaan in Westerhaar. Dick Netters, voorzitter van de Gezamenlijke Programmering van de gebruikers, vertelt alvast dat het thema voor 2010 ‘Gezondheid` betreft, terwijl ‘Vrije Tijd` centraal staat in 2011. “We hebben tijdens de cultuurweek een leuk programma in elkaar gezet voor iedereen, waarbij het aandeel van het medisch team deze keer overigens niet zo groot is. Maar dat wordt het volgend jaar natuurlijk wel, als we dan het thema Gezondheid hebben. En, met Vrije Tijd kun je veel kanten op”.
Zowel voor jong als oud is er een scala van activiteiten te beleven. De aftrap is daarbij op maandagmorgen 2 november, als er een expositie van kinderportretten wordt geopend. Met het project ‘`Schilder jezelf` hebben de kinderen van de peuterspeelzalen en de basisscholen elkaar getekend. In totaal zijn er 270 portretjes, waarbij er een doorgaande lijn te zien is van 2 tot en met 12 jaar. De doekjes blijven hangen tot 13 november, daarna worden ze geveild. De opbrengst wordt dan beschikbaar gesteld voor het kinderfeest in het kader van het 125-jarig bestaan van Westerhaar, volgend jaar.
De peuters van de peuterspeelzaal met hun ouders geven om 9.15 uur het startschot voor het bekijken van de kindertekeningen en tegelijkertijd voor de gehele Cultuurweek.
`s Middags van 14.00 tot 17.00 uur is er daarna een demonstratie boekbinden in de bibliotheek. Hans Evers uit Vriezenveen laat zien hoe boekdelen aan elkaar kunnen worden genaaid en aan de hand van zijn eigen materialen vertelt hij tevens over zijn werkzaamheden. Het publiek wordt deze middag ook in de gelegenheid gesteld om zelf oude, of beschadigde boeken mee te nemen, waarbij Evers zijn deskundige oordeel hierover geeft. Tegelijkertijd geeft Rita van der Wal in de bibliotheek een demonstratie kalligrafie.
Op dinsdag 3 november is er om 19.30 uur een lezing door Hens Runhaar. Beeldend kunstenaar en tekenleraar Runhaar is geen onbekende in Westerhaar. Al vanaf het begin van oprichting is hij de begeleider van de Stichting Kunstkring Westerhaar. “Stilleven in de schilderkunst` is het thema van zijn lezing die duidelijk moet maken hoe een stilleven als schilderij door de geschiedenis heen van stoffering groeide naar zelfstandigheid.
Op woensdag 4 november zijn er aansluitend workshops, verzorgd door leden van de St. Kunstkring Westerhaar. Deze workshops sluiten aan op het onderwerp ‘Stilleven`. Van 9.30 tot 11.30 uur is er een workshop softpastel-krijttekenen voor volwassenen. Opgave uiterlijk maandag 2 november via Bib.westerhaar@bibov.nl of a.menzo@welzijntwenterand.nl Maximaal kunnen er 25 personen meedoen. Deelnemers worden geplaatst in volgorde van aanmelding.
Eveneens een dergelijke workshop wordt er georganiseerd voor de jeugd. Zij wordt daarbij geïnspireerd door een verhaal van verhalenverteller Annet Voortman, die van 13.30 tot 14.00 uur een spannende vertelling doet, waarna de kinderen aan het werk gaan. Dit heeft plaats in de jeugdhoek van de bibliotheek en deelnemertjes aan deze workshop kunnen zich aanmelden via bovenstaande e-mailadressen. Hier is er plaats voor maximaal 40 deelnemers en dus ook zo snel mogelijk opgeven! De tekeningen van de kinderen worden na afloop tentoongesteld in de bibliotheek.
Tot besluit van deze cultuurweek wordt er donderdagavond 5 november in de V`sterij een filmvoorstelling van ‘Oeroeg` gegeven. ‘Oeroeg` is de verfilming van het gelijknamige boek, geschreven door Hella Haasse, welk boek dit jaar centraal staat tijdens de landelijke actie Nederland Leest. De film begint om 19.30 uur, er is geen pauze en na afloop krijgen de bezoekers een consumptie. Kaartjes voor de filmavond zijn af te halen bij het Kulturhus en alle bibliotheken in Twenterand.
Tijdens deze cultuurweek is er tevens Open Huis tijdens alle activiteiten van de Stichting Welzijn Twenterand. Alle bovenstaande evenementen zijn gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier