COGAS VROEG TE HOGE HUURPRIJS VOOR KABEL AAN ZIGGO

0
1423

ziggo.jpgZiggo wilde graag op de kabel blijven in het Cogas-gebied, maar Cogas vroeg daar te veel geld voor. Dat blijkt uit een intern document van Ziggo.
In het document geeft Ziggo aan dat er lang onderhandeld is over de prijs. Ziggo trok zich terug uit de onderhandelingen toen Cogas vast bleef houden aan een forse prijsverhoging voor de huur van de kabel. Ziggo mocht van Cogas wel blijven maar moest dan wel gebruik maken van het glasvezelnetwerk. Ziggo wil dat niet omdat ze de diensten niet via glasvezel kan leveren. Als ze dat wel willen wordt het leveren te duur.
Vorige week hoorden Ziggo-klanten dat netwerkbeheerder Cogas Ziggo van de kabel gooit. Klanten van Ziggo moeten daarom overstappen naar Caiway. Cogas kiest voor Caiway omdat zij 100 procent glasvezel aanbieden, iets wat Ziggo juist niet wil.
Cogas heeft een paar jaar geleden al gezegd dat verder te willen met glasvezel. Ziggo is door Cogas gevraagd om hierin samen te werken, maar Ziggo wil op de huidige voet verder. Volgens het bedrijf is het niet zinvol om voor een ‘beperkt aantal huishoudens’ over te stappen op glasvezel. (RTVOost)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier