Cabaretier presenteert Twenterand in bijzijn van Balkenende

0
991

gijs_400_01Cabaretier en stand-up comedian Gijs Nillessen uit Westerhaar- Vriezenveensewijk vertegenwoordigt de gemeente Twenterand op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle, dinsdag 5 mei a.s. In overleg met cultuurmakelaar Eléon de Haas heeft de gemeente Twenterand Nillessen gevraagd om het thema Vrijheid en Identiteit vorm te geven in het bijzijn van premier Balkenende. Burgemeester Koetje, zelf ook aanwezig bij het optreden van Gijs Nillessen, is enthousiast: “Het is fantastisch dat een talent als Gijs onze gemeente op zo`n evenement als het bevrijdingsfestival vertegenwoordigt. Daar ben ik bijzonder trots op.”

Aan de 25 gemeenten in Overijssel is gevraagd om een performance te leveren voor het project Paal38 op het Plein van de Vrijheid voor het Provinciehuis van Overijssel. De minister-president Jan Peter Balkenende zal hierbij aanwezig zijn, evenals de bestuurders van de provincie en de betrokken Overijsselse gemeenten. Het resultaat wordt het aandeel van de gemeente Twenterand aan het project Paal38.

Carrière
Gijs is geboren in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Hier woonde hij tot zijn 19e. Daarna liet hij de langste plaatsnaam van Nederland achter zich en ging studeren in Groningen. Eerst Nederlands Recht en later Communicatie- en Informatiewetenschappen. Naast zijn studie kwam hij via een cabaret en kleinkunst cursus aan het Cultureel Studentencentrum Usva in Groningen voor het eerst in aanraking met een podium, het publiek en de lach.
In 2006 stond hij in de finale van de Holland Casino Podium Prijs. In 2007 wint hij de publieksprijs bij het Griffoenfestival. Datzelfde jaar staat hij in de halve finale van het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Sinds 2006 maakt Gijs deel uit van de stand-up comedy formatie De Hyena`s. In 2008 en 2009 speelt Gijs met de Hyena`s door heel Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier