BURGEMEESTER KOBES NAM AFSCHEID

0
653

 ”Twenterand had ik niet willen missen. Geweldig. Ik vond het mooi”, zei Bernard Kobes woensdagavond bij zijn afscheid als burgemeester.
Op de publieke tribune en in de hal zaten velen die aanwezig wilden zijn bij dit afscheid. Tijdens een bijzondere raadsvergadering hielden burgemeester Hans van Overbeeke, wethouder Johan Oordt, raadslid en nestor van de raad Henk Veurink toespraken. Oordt zei over Kobes: “Een toegankelijk burgemeester, die zo een praatje met je maakt. Altijd goed gehumeurd.” Veurink: “U hebt zich als échte burgemeester laten zien en was daar waar u verwacht werd.”

In zijn afscheidstoespraak richtte Kobes zich tot de raad over het mogelijk opheffen van gemeenten en provincies:

“Wanneer je de ambtelijke organisatie wilt verkleinen, moet je eerst de bestuurlijke drukte wegnemen. Mijn uitgangspunten zijn: drie bestuurslagen naast Europa, rijk, provincie en gemeente met direct rechtstreeks gekozen organen. Het bestuur moet dicht bij mensen staan. De kloof tussen kiezer en gekozenen niet verder vergroten. De menselijke maat past bij de schaal van Twenterand en kent de charme van de lokale democratie. U bent verantwoordelijk bestuurder en vrij in dit land om beslissingen te nemen. Kies de geëigende maat voor deze gemeente en doe Twenterand niet in de uitverkoop.” (DeltaFm)

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier