Burendag op 20 september 2008

0
787

Op 20 september 2008 wordt voor de derde keer Burendag in Nederland gevierd. Het thema van dit jaar is: Kom in actie voor de buurt. Om initiatieven van buurtbewoners te stimuleren, stelt het Oranje Fonds een miljoen euro ter beschikking. Ook buurtbewoners van Twenterand kunnen tot duizend euro subsidie krijgen voor hun buurtactiviteiten op die dag.

Buurtbewoners die zich samen op 20 september zich inzetten voor de buurt kunnen tot €1000,– steun krijgen van het Oranje Fonds. Deze initiatieven die gefinancierd worden, moeten bijdragen aan de samenhang in de buurt. Het kan hierbij gaan om het plaatsen van beplanting, het opknappen van een speelplaats of het organiseren van een buurtmaaltijd om elkaar beter te leren kennen. De landelijke organisatie geeft aan dat actieve buurten die dag kans maken op bijzonder bezoek.

Vorig jaar vierden 350.000 buren Burendag en werden er meer dan 5.000 buurtfeesten georganiseerd. In Twenterand was De Ploeg toen de meest feestelijke straat. Buurten kunnen nog tot 17 september hun aanvragen bij het Oranje Fonds indienen. Het Oranje Fonds is het grootste fonds van Nederland op sociaal gebied en stimuleert initiatieven die de samenhang in Nederland bevorderen. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Meer informatie over de Burendag is te vinden op de website www.burendag.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier