Bezwaren families nabij begraafplaats van tafel geveegd

0
683
Drie Westerhaarse families vertelden vorige week tijdens het raadsdebat over de begraafplaats in Westerhaar dat ze geen voorstander zijn van de uitbreiding aan de zuidkant aan de Haarweg. Eerder hadden zij ook al in zienswijzen hun bezwaren kenbaar gemaakt bij de gemeente. Tevergeefs.

Dhr. Botter: “Ik moet straks begraafplaats doorkruisen om bij mijn woning te komen”. Botter verweet de gemeente “tunnelvisie”, omdat teveel gefocust is op de zuidelijke variant.

Mevr. Bruins: “Wij wonen straks op de begraafplaats. Onze woning zal onverkoopbaar zijn. Wie wil er nou wonen op een begraafplaats?”

Mevr. Bruins moest niets weten van emoties of eeuwigdurend grafrecht. Toen het fietspad werd aangelegd, werd ook de shovel ervoor geschoven. Botten kwamen toen zelfs boven. Niemand hoorde je erover. Zoals bekend heeft de raad eerder besloten om de heel oude graven nu niet te ruimen.
Ook dhr. Prins merkte op dat zijn perceel straks grenst aan 140 meter begraafplaats.

Volgens wethouder Johan Oordt is grondig onderzocht of het anders kon. De andere varianten zijn te duur. Nu wordt eerst het bestemmingsplan vastgesteld, later komt de exacte inrichting.
Oordt zegde toe de uitbreiding zo goed mogelijk in te passen.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier