Bewoners uit de Kruidenwijk / Schuineweg bieden de gemeente een brief aan

1
788

Betreft: Reactie buurtbewoners Kruidenwijk / Schuineweg op voorstel A.Z.B. dd. 31 maart 2010

Geachte raadsleden,

Begin april bereikte ons, bewoners uit de Kruidenwijk / Schuineweg in Westerhaar- Vriezenveensewijk, het gerucht dat er plannen waren voor het uitbreiden van de Schuineweg. Na contact met enige ambtenaren van de gemeente bleek het te gaan om een brief aangeboden doorleden van  vereniging Algemeen Zakelijk Belang uit Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Hoewel de plannen in deze openbare brief niet meer zijn dan een voorstel van de ondernemers van ons dorpje, voelen wij als buurtbewoners toch de noodzaak de nodige kanttekeningen te plaatsen en deze aan u kenbaar te maken.

De bewoners van de Kruidenwijk 1, 2, 3 en Schuineweg zetten vraagtekens bij de voorstellen voor de opwaardering Schuineweg van A.Z.B. om de volgende redenen:

– Omleiding lost niets op; verkeer komt alsnog halverwege het dorp op de Hoofdweg en dan
   op een onoverzichtelijk punt waar straks de brede school en een bejaardentehuis gevestigd zijn (Kulturhus).
– Hoe druk is de Hoofdweg nu eigenlijk met verkeer dat er niet moet zijn of alsnog de Hoofdweg zal blijven kiezen? Is het niet al grotendeels bestemmingsverkeer?
– Veiligheid van vooral kinderen uit deze jonge wijk (ingesloten tussen Hoofdweg en rondweg).
– Natuur / cultuur behoud (bomen kappen, aanzicht en karakter van dit lint dorp).
– Kosten (rotondes / stoplichten, sloten dempen, verbreden en funderen weg, gasleiding, overstort waterschap, extra grond aankoop voor 2e   rijbaan / parkeerplaatsen, geluidsmaatregelen, etc.).
– Aansluiting van de Hoofdweg / Bouwmeesterstraat op de Koningweg in Vriezenveen is allesbehalve ideaal ingeval van bypass N36.
– Routenavigatie systemen van reizigers die vanaf N36 omgeleid worden zullen altijd de kortste route (=Hoofdweg) blijven kiezen; een bypass werkt   hierdoor niet.
– Uitbreiding van de Garstweg als bypass in beide richtingen is in lijn met evt. toekomstige uitbreiding van het industrie terrein.
– Waarom niet de Garstweg / Hoffmansweg als rondweg inrichten als de noodzaak daarvoor er is?

Wellicht ten overvloede willen wij, als bewoners van de Kruidenwijk / Schuineweg, verwijzen naar de bijgevoegde handtekeningen ter illustratie van het minimale draagvlak vanuit de wijk waarop het genoemde plan van A.Z.B. zich kan beroepen.
Graag zouden wij zien dat u onze bezwaren meeneemt in het bepalen van uw standpunt ten aanzien van de Schuineweg.

Met vriendelijke groet,
Bewoners Kruidenwijk en Schuineweg Westerhaar -Vriezenveensewijk

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier