Bedrijven- terrein moet groter

0
695

WESTERHAAR – Ondernemersvereniging Algemeen Zakelijk Belang (AZB) in Westerhaar wil graag dat bedrijventerrein Garstelanden zo spoedig mogelijk wordt uitgebreid. Het AZB ondervindt hierbij steun van de Kamer van Koophandel Oost Nederland.
Adviseur Stimulering Regionale Economie Herald Immink van de Kamer van Koophandel: “Voor de werkgelegenheid en leefbaarheid in Westerhaar is het van groot belang dat bedrijventerrein Garstelanden wordt vergroot. De Kamer van Koophandel vindt dat Westerhaarse ondernemers in hun eigen woonplaats moeten kunnen ondernemen en mede daarom moet Garstelanden worden vergroot.”

De ondernemersvereniging benadrukt dat ondernemers uit Westerhaar die in de toekomst willen uitbreiden of nieuw willen beginnen, in de huidige situatie moeten verhuizen naar andere kernen. “Deze situatie is ontstaan doordat de gemeente Twenterand nog steeds geen goedkeuring van de provincie heeft gekregen het bedrijventerrein Garstelanden uit te breiden.”

De gemeente Twenterand heeft, aldus AZB, in het voorjaar van 2009 al aangegeven dat bedrijventerrein Garstelanden groter moet worden. Voorzitter Bertus Veld sprekend namens de ondernemers: “Westerhaar heeft behoefte aan een nieuw bedrijventerrein. In het verleden is al een aantal ondernemers gedwongen vertrokken omdat geen bedrijfskavels beschikbaar waren. Dit willen wij niet nog een keer meemaken. Bij ons als vereniging zijn ondernemers bekend die eventueel behoefte hebben aan een bedrijfskavel op Garstelanden.”

Twenterand heeft bij de provincie aangegeven het genoemde bedrijventerrein met drie hectare te willen vergroten.

Secretaris Jeroen Klinkhamer van AZB: “Wij zijn teleurgesteld dat de gemeente ons heeft voorgehouden dat Garstelanden zou worden uitgebreid. De ontwikkelingen stonden al voor eind 2008 gepland. Tot nu toe is niets gebeurd. Zowel AZB als de Kamer van Koophandel vinden dat in 2010 met de uitbreiding moet worden begonnen.”(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier