Andere manier van subsidiëring SWT, geen nabetaling

0
604

logo_gemeente_twenterandHet college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand heeft op 27 oktober een besluit genomen op de uitspraak van de bezwaarschriftencommissie over de subsidiëring aan de Stichting Welzijn Twenterand. Essentie van het collegebesluit is dat de manier waarop de SWT gesubsidieerd wordt, zal veranderen maar dat dat niet zal leiden tot een nabetaling. De uitspraak van de bezwaarschriftencommissie is leidend voor het college voor het vervolgproces, zo beaamt wethouder Binnenmars: “En dat is geheel volgens de afspraak die ik met de SWT heb gemaakt.”

De uitspraak van de commissie is voorgelegd aan een onafhankelijk jurist om de gevolgen voor de SWT duidelijk in beeld te hebben. De commissie heeft geoordeeld dat een aantal beschikkingen moet worden aangepast. De aanpassing gaat vooral over het waarom van het destijds genomen besluit, maar heeft geen wijziging van het besluit tot gevolg.

Andere manier van subsidiëring
In de wijze van subsidiëring treedt wel een verandering op. Ieder jaar heeft de gemeente Twenterand de subsidie voor de SWT geïndexeerd en bij de vaststelling van de subsidie het restant aan CAO verhogingen over het salarisdeel uitbetaald. De gemeente heeft echter verzuimd het bedrag van de vaststellingsbeschikking te gebruiken als uitgangspunt voor het lopende jaar. Dat betekent dat de vaststellingsbeschikkingen voor 2005, 2006 en 2007 in dat opzicht gewijzigd worden. De Stichting Welzijn Twenterand heeft een extra bedrag ontvangen als bijdrage in de exploitatie over de jaren 2005 tot 2008. Daardoor is een nabetaling niet nodig.

Het besluit is 30 oktober jl. mondeling toegelicht aan de Stichting Welzijn Twenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier