Voorwaarts doet een uur lang mee in Enschede tegen Sparta

0
1805

Zaterdag 12 Mei stond er voor Voorwaarts de 2e confrontatie met Sparta Enschede gevestigd op Sportpark Schreurserve, op het programma.

De ploeg van trainer Jeroen Niks vinden we inmiddels terug op een 8e plek en kan het restant van de competitie vrijuit voetballen, Voorwaarts daarentegen is al een aantal wedstrijden door de ondergrens gezakt en zal zich moeten herpakken. Dit moest wel weer gebeuren zonder de afwezigen: Bjorn Derks en Alwin Postma en de geblesseerden: Diede ter Braak en Jordy Niks (einde seizoen). Gert Dogger daarentegen zat na een blessure weer op de bank.

De weersomstandigheden waren uitstekend, met 25 graden was het ook langs de kant prima vertoeven, helaas waren het wederom het handjevol dezelfde gezichten die er ook zo over dachten. Om half 3 blies scheidsrechter Hulsmeijers voor het eerst. Sparta begint goed en Voorwaarts wordt meteen terug gedrongen. In de eerste 20 minuten resulteert dit in een vijftal kansen. Maar telkens vinden ze een uitstekende Stuifzandt op hun pad.
Voorwaarts heeft de handen vol aan het beweeglijke spel van Sparta, Wout Roelofs wordt al vroeg gespaard als hij zijn tegenstander in kansrijke positie naar de grond trekt. De toegekende vrije trap levert niets op. Na een half uur achter Sparta aan te hebben gevangen is het dan ineens Jordy Harms die als een duveltje uit een doosje de benen neemt en zijn tegenstander te slim af is, Jordy lijkt met links binnen te gaan schieten maar met een uiterste krachtsinspanning wordt zijn schot alsnog geblokt, een minuut later is Harms er weer vandoor, met Bove en Visser in kansrijke positie voor het doel kiest hij voor iets dat het midden houd tussen een schot en een voorzet waardoor ook deze kans verkeken gaat.

In de 35e minuut moet Wout Roelofs geblesseerd naar de kant en wordt hij vervangen door Kilian Ekkel. Voorwaarts lijkt met een 0-0  de thee op te mogen zoeken, maar in de 44e minuut loopt het alsnog tegen de lamp, de Lange is Reijnders kwijt en Stuifzandt staat te ver voor zijn doel, Reijnders ziet dit, en verlengt de bal ineens het doel in waardoor er met 1-0 gerust moet worden.

Direct na rust wordt Bove onnodig in de rug gelopen op rand 16, de toegekende vrije trap wordt hard om de muur heen gekruld door Bram Visser en laat de Sparta doelman kansloos.  De stand was weliswaar weer in evenwicht, op het veld was er vanaf dat moment allerminst sprake van. In de 55e minuut brengt de lat nog redding, maar in de 62e minuut is het wel raak: Reijnders tikt de bal over Stuifzandt en Perik geeft het laatste tikje, helaas voor Voorwaarts in buitenspelpositie, maar de vlag blijft omlaag. 5 minuten later wordt de Voorwaarts defensie met een simpele één twéé opengereten en is Reijnders weer het eindstation. En nog eens 3 minuten later wordt een afgemeten voorzet van rechts op waarde geschat door Wassens die vrij in mag koppen. Zo staat er in een tijdsbestek van 10 minuten ineens 4-1 op het scorebord en is de wedstrijd gespeeld. Voorwaarts was hierdoor behoorlijk gefrustreerd en uitte dit onnodig in de persoon van Timo ter Braak die  scheidsrechter Hulsmeijers volledig terecht zijn enige (een pluim waard) kaart van deze middag liet trekken.  Gert Dogger mocht nog zijn rentree maken door Rutger Slot te vervangen, maar dat verhinderde niet dat Perik zijn 2e van de middag nog binnen zou knikken wat tevens de 5-1 eindstand zou betekenen.

Voorwaarts kon zoals vaker dit seizoen een uur lang moedig weerstand bieden om daarna als een kaartenhuis in te storten.  Doordat Blauw Wit ook verloor lijkt rechtstreekse degradatie nu uitgesloten. Aan Voorwaarts de taak om de resterende 2 wedstrijden te gebruiken om er fysiek en mentaal bovenop te komen, zodat er fris aan de nacompetitie kan worden begonnen. Te beginnen volgende week: thuis tegen het al veilige De Esch uit Oldenzaal.