800 koorleden maken “Twenterand Zingt”

0
909

logo-twenterand-zingt.jpgOp zaterdag 13 september, op Open Monumentendag, zullen maar liefst 800 koorleden, verdeeld over 25 koren, samen het evenement “Twenterand zingt” creëren in het centrum van Vriezenveen. Alle koren komen uit Twenterand en omgeving. Nooit eerder hebben zoveel koren tegelijk opgetreden in Twenterand.

Het unieke evenement wordt geopend door burgemeester Visser en wethouder van cultuur Oudendijk. De opening vindt plaats om 10.30u op het Tilanusplein, samen met vertegenwoordigers van Open Monumentendag, en zal worden opgeluisterd door Musical-jongerengroep Stardust.
De koren treden op in de Rooms-Katholieke kerk, in de Ontmoetingskerk, in de Grote kerk, en op het Tilanusplein. De kosters, mevr. Oosterhof, mevr. Huitema en de heer Brink, hebben enthousiast gereageerd. De locaties liggen op loopafstand en eenieder kan dus uit het grote en gevarieerde aanbod gemakkelijk zijn favoriete programma samenstellen.
De Vriezenveense Harmonie, de bibliotheek, en de menvereniging ’t Zjälholt gaan ook meewerken aan dit evenement.
“Twenterand Zingt” is een initiatief van de Lionsclub Twenterand die de opbrengst van deze dag zal schenken aan de stichting Leendert Vriel, dus aan de terminale thuiszorg in Twenterand. De toegang tot alle koren is weliswaar gratis, maar er zal volop gelegenheid zijn een vrijwillige bijdrage te leveren. Omdat onze sponsors enthousiast een aantal kosten hebben afgedekt kan elke euro vrijwillige bijdrage rechtstreeks naar de Leendert Vriel Stichting. De stichtingen VPTZ (Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg, Leendert Vriel in Twente) willen ernstig zieke mensen de mogelijkheid bieden om thuis te sterven. Door inzet van vrijwilligers van de stichtingen worden de mantelzorgers ondersteund waardoor de zorg voor de patiënt hen lichter valt.
De in het centrum gelegen horeca, Erwins Pleintje en het Wapen van Vriezenveen, zullen een speciaal korenbroodje op het menu zetten. Een deel van de omzet hiervan gaat eveneens naar de Leendert Vriel Stichting.
Een concept programmaboekje met korte omschrijving van deelnemende koren is te vinden op http://twenterandzingt.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier