X-PLODE behaalt een knappe 3e plaats

1
1117

xplode__497Het was dan eindelijk zover, zaterdag 6 juni X-PLODE ging mee doen aan ‘de` wedstrijd namelijk Street Arts Championships. `s Morgens werd er nog even hard getraind en de puntjes werden op de i gezet. Omdat de wedstrijd pas `s avonds begon, hadden de teamleden nog even tijd om zich thuis terug te trekken en om hun zenuwen onder bedwang te houden. Om half 4 `s middags stond het weer blank van de haarlak in de zaal van Be-Fit daar stonden ze dan; Ankie Lubberts (Team leader), Angela Knol, Ancella de Jong, Maaike Slot, Sharon Gast, Britt Koele, Manon Korblet en Marjolein Schepers
Na anderhalf uur in de auto te hebben gezeten was het alweer 20.45 toen X-PLODE in de Badboshal te Emmeloord binnen kwam. De mondjes vielen gelijk open en iedereen keek elkaar aan en zei; Wat veel mensen!! De sfeer zat er gelijk al in Faya Rhythm Brass Band uit Amsterdam stond hun drumkunsten te presenteren op het podium. De Cd`s werden ingeleverd, de wc`s werden opgezocht en natuurlijk werd er stiekem gekeken wat ze konden verwachten van de concurrentie. Maar voordat ze zich daar druk over moesten maken kregen ze eerst een spetterende workshop van de enige echte Lars Schuijling en Marley (12 jaar).

De avond ging zo snel dat de dames geen tijd hadden om zich zenuwachtig te maken en omdat het programma een beetje was omgegooid. De Senioren B was al weer aan de beurt! Daar stonden ze dan oef, moeten we nu al?! En toen gingen de gordijnen open.. daar was de jury.. Stoer kijken.. DANCE FOR YOUR LIVE!

Na hun spetterende optreden was het afwachten, ze wisten hun kansen niet in te schatten omdat ze niet veel van de concurrentie hadden gezien. De tijd werd gelukkig goed opgevuld met een spetterend optreden van Gianinni van het programma So You Think You Can Dance (Rtl 4). Om 00.30 gingen de juryleden Lars Schuijling, Naomi Vos en Gianinni in beraad. Ondertussen verzamelden de dansgroepen van de verschillende categorieën zich op de dansvloer voor de bekendmaking van de prijsuitreiking.

Daar stonden ze dan, dansen en meezingend op de muziek die gedraaid werd om nog even niet aan de zenuwen te denken. Na een kwartiertje wachten kwamen de juryleden al weer terug, eerst begonnen ze met de junioren B en A klasse en de zenuwen kwamen dan langzaam omhoog.. SENIOREN B werd er luidkeels geroepen door een microfoon, de leden van X-PLODE pakten de handen van elkaar vast.. (Er werden uiteindelijk 6 bekers weggegeven uiteraard werden ook alleen de 6e tot de 1e plek bekend gemaakt) De 6e plek gaat naar.. Paranoid, De 5e plek gaat naar.. Outrage, De 4e plek gaat naar.. In-Xtenso. Toen gingen de handjes los, blikken zeiden genoeg.. Door de microfoon luide; De 3e plek gaat naar.. X-PLODE uit WESTERHAAR!! In een paar minuten hebben de dames zich helemaal schor geschreeuwd en hun mooie beker opgehaald. En nee het is niet zo maar een 3e plek, 3e van de 16 (!!) dansgroepen wat een prestatie! En dan is het nog meer een eer om 3e te worden als je kijkt naar de Juryleden ; GIANINNI (SoYouThinkYouCanDance), LARS SCHUIJLING (Nike Elite Trainer/Choreographer) en NAOMI VOS (One of the leading Hip Hop ladies of the Netherlands). Toen alles bij elkaar was geschreeuwd de cd`s weer waren opgehaald was het tijd het thuisfront op de hoogte te brengen en dan lekker op naar huis, douchen, slapen en genieten van hun geweldige overwinning na al dat trainen!

Helaas konden 2 teamleden van X-PLODE niet mee doen aan deze wedstrijd Nicolette Beumer en Lisa Beij maar we willen even laten weten dat hun ook onze Toppertjes zijn!
Voor meer informatie over X-PLODE, foto`s en filmpjes kijk op http://weletyoux-plode.hyves.nl/!

Groetjes,
X-PLODE

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier