WvM-spelers Provoost en de Graag Nederlands kampioen sneldammen!

0
709

De kersverse aanwinst van Damclub Witte van Moort, Ben Provoost, speelde afgelopen zaterdag een geweldig NK sneldammen in Utrecht. In de voorrondes walste hij als een bulldozer over zijn tegenstanders heen. Hij hoefde slechts drie remises toe te staan, de overige vier partijen werden gewonnen. Met dit resultaat werd Provoost groepswinnaar en plaatste hij zich voor de finalepoule.
Ook in de finalepoule ging Provoost voortvarend van start. Allereerst maakte hij korte metten met de ambities van Richard Kromhout, die hem in de voorrondes nog een puntje af wist te snoepen. Vervolgens werd in de tweede ronde de meervoudig sneldamkampioen van Nederland, Anton van Berkel, keurig op remise gehouden. Jeroen van de Akker werd het volgende slachtoffer van Provoost` titelaspiraties. Met een zetje van Weiss moest de geboren Culemborger het ontgelden. In de vierde ronde probeerde Rik Keurentjes de opmars van Provoost te stoppen. Keurentjes speelde echter veel te veel op remise en kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. In de laatste ronde stelde Provoost zijn eerste senioren titel veilig door snel remise overeen te zijn gekomen met Savané.
Provoost eindigde met acht punten voor Rik Keurentjes (Arnhem, 6 punten) en Richard Kromhout (Rijnsburg 5 punten). In Categorie B wist Leonie de Graag, speelster van het tweede team van Damclub Witte van Moort, vriend en vijand te verassen. Na een goede voorronde plaatste ze zich voor de finalepoule waarin ze haar vijf overgebleven concurrenten nipt voorbleef. Erik Eikenaar uit Nijverdal eindigde met één punt achterstand op de tweede plaats. Bij de aspiranten bereikte Bert Aalberts ook de finalepoule, waarin hij uiteindelijk vierde werd. Voor Damclub Witte van Moort was het een uiterst geslaagd kampioenschap.
Voor het nieuwe seizoen heeft de Westerhaarse damclub een drietal nieuwe spelers aangetrokken, te weten Ben Provoost uit Amsterdam, Martijn Rentmeester uit Delft en jeugdspeler Casper Remeijer uit Haarlem. Laatstgenoemde speelt van 9 t/m 17 juli het Nederlands kampioenschap voor junioren, dat door de Westerhaarse vereniging voor de eenendertigste keer op rij zal worden georganiseerd.
Peter Hoopman zal het dammen even op een lager pitje moeten zetten in verband met zijn drukke baan. Ook Danny Slotboom gaat er minimaal voor een jaartje tussen uit. Slotboom is kort geleden afgestudeerd aan de universiteit van Enschede en wil zich eerst op zijn carrière richten. Beide heren blijven wel lid van de vereniging en zullen wellicht in de toekomst terugkeren in het standaard team van Witte van Moort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier