WVM maakt een geweldige start in het nieuwe seizoen

0
802

 dammen_04
WVM is het nieuwe seizoen geweldig gestart. In Doetinchem werd DUO met 15-5 kansloos gelaten. Daarmee werd revanche genomen op vorig seizoen, toen de achterhoekers er in Westerhaar juist met de overwinning vandoor gingen.

Alexander Getmanski zette WVM op een 2-0 voorsprong. Zijn tegenstander liet zich vrijwillig opsluiten in een KVO, maar zal daar al snel spijt van hebben gekregen. Hij wist zich uiteindelijk nog wel uit deze opsluiting te bevrijden, maar niet voordat Alexander ook zijn lange vleugel in een dodelijke opsluiting had genomen. Na twee gelijkwaardige remises (van Jan Peter Patist en Peter Hoopman) liet Aleksej Domchev de tweede overwinning aantekenen. De in Doetinchem altijd goed presterende Aleksej profiteerde in de tijdnoodfase slim van enkele onnauwkeurigheden van zijn opponent. Ook Danny Slotboom won na een sterk uitgevoerde centrumaanval waarin de druk steeds verder werd opgevoerd. Auke Scholma onderstreepte zijn uitstekende vorm door DUO-topper en oud WVM-speler Wieger Wesselink te kloppen. Herman Hilberink bracht de stand zelfs op 12-2. Zijn sterke aanvalspartij werd bekroond met een fraaie winnende finesse in het eindspel. Dik de Voogd had onvoldoende voordeel om ook zijn partij te bekronen met een zege en moest berusten in remise. En ook Boudewijn Derkx debuteerde met een remise bij WVM. De vijfde WVM-debutant, Hin Wong, leek lange tijd zijn partij tegen de sterke Nina Hoekman te gaan winnen. Maar Hin moest zich toch met een punt tevreden stellen toen Nina na ruim vijf uur spelen toch nog wist te ontsnappen. Waarmee de eindstand op 15-5 voor WVM werd bepaald.

Witte van Moort 2 te sterk voor degelijk Huizum

Zaterdag 15 september is de Nationale damcompetitie weer van start gegaan. Het 2e team van Witte van Moort speelde uit in Leeuwarden tegen Damclub Huizum. Het team van Witte van Moort telde drie invallers, Erik Koops, Niek Kloppenburg en Irene Stegeman. De invallers waren goed voor in totaal vier punten. Erik Koops speelde knap remise tegen oud NK-finalist “A. Schotanus”. Irene Stegeman deelde de punten met A. Spijkstra. Tomasz Miksa won met een vrij eenvoudig slagzetje van T. van de Bosch. Edwin Twiest kwam tegen de taai verdedigende J. Adema niet verder dan remise. Dik Siegers leverde een keurige partij af, hij deelde de punten met Huizum`s kopman “R. van de Pal”. Nico Lugthart deelde de punten met E. Heslinga. Bart Stegeman nam de tweede zege voor zijn rekening. Met een fraaie slagzet in laat-klassiek liet hij M. van Gortel Kansloos. De mooiste combinatie werd door Gerbrand Hessing uitgehaald. Hij verschalkte P. Bouma vanuit een twaalf om twaalf stand met een verwoestende zevenklapper. Het overgebleven eindspel werd eenvoudig gewonnen. Gerwin Mollink ging onderuit tegen K. Posthumus. Als laatste won Niek Kloppenburg via een mooie flankaanvalspartij van H. van der Let. Eindstand 7-13 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier