Witte van Moort strijdt om titel

0
651

dammen_131_01WESTERHAAR – De Westerhaarse damclub Witte van Moort staat voor cruciaal weekeinde.
Komende zaterdag staat de laatste ronde van de nationale damcompetitie op het programma en hierin ontvangt damclub Witte van Moort uit Westerhaar subtopper DTC Hijken.
Voor Witte van Moort gloort de derde landstitel aan de horizon. Het team uit Westerhaar staat op een gedeelde eerste plaats samen met VBI Huissen en Van Stigt Thans uit Schiedam. Het is dan ook noodzakelijk om deze laatste wedstrijd in winst om te zetten voor het team dat als enige nog een ongeslagen status bezit.
DTC Hijken is volgens de teamleider een lastige tegenstander waar je niet zomaar overheen loopt. Met toppers als het grootste nationale talent, jeugdwereldkampioen Roel Boomstra, en de voormalige nationale kampioenen Hans Jansen en Martin Dolfing. Daarbij bestaat het team uit enthousiaste jeugdige subtoppers. “Maar gezien het belang van de wedstrijd is ons team zeer gemotiveerd en in grootste vorm. We zullen dan ook zeer geconcentreerd moeten spelen om het duel naar een goed einde te brengen maar ik heb er alle vertrouwen in. We zijn nu zo dicht bij de derde nationale titel dat we alles uit de kast zullen halen om het beoogde doel te bereiken.”

Het duel wordt zaterdag gespeeld in het clublokaal van WvM aan de Asterstraat in Westerhaar en de toegang voor belangstellenden is vrij.
Als de drie teams gelijk eindigen zal er later een herkamp volgen en de kans dat dit gaat gebeuren is vooralsnog groot.(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier