Witte van Moort speelt weer gelijk

0
630

dammen_131_03De wedstrijd tegen Apeldoorn moest door damclub Witte van Moort gewonnen worden om aansluiting te vinden bij Volendam. Echter wist WVM weer niet van een concurrent te winnen, waardoor de titelkansen nu erg klein beginnen te worden.

Marino Barkel speelde razendsnel en scherp tegen Alexander Presman. In de centrumaanval werd er  met 49-44 extra olie op het vuur gegooid. Presman raakte ondanks vroege tijdnood (Marino had slechts 30 min verbruikt) niet van slag, won een schijf en niet veel later de partij. (0-2)Auke Scholma speelde een scherpe Hoogland omsingeling tegen collega Grootmeester Hendrik van de Zee. Door de scheve schijvenverdeling van v/d Zee, leek Auke voordeel te krijgen. In het late middenspel koos v/d Zee voor de juiste opbouw en kwam een gelijkwaardige remise op het bord.
(1-3)Boudewijn Derkx had de taaie oud Nk-finalist Joost Hooijberg tegen zich. Boudewijn probeerde van alles te forceren, maar Hooijberg hield het spel in rustig vaarwater. Boudewijn kwam in het late middenspel door een kleine zetverwisseling in een verloren stand terecht, maar kreeg tot zijn verbazing een winnende 2 om 2 aangeboden. (3-3)Bennie Provoost had een duidelijk opdracht om Dinant Spieker te overhoren. Deze doorstond de opening goed, maar kon niet voorkomen toch in een lastig middenspel stand te komen. Spieker had verplicht spel, maar vond de juiste weg naar een gelijkwaardige remise.
(4-4)Casper Remeijer moest tegen betondammer Hein Meijer. Casper had het spel rustig opgezet, en stond lange tijd niet minder. In het middenspel koos Casper onder druk van de tijd echter de verkeerde voortzetting, en kwam niet meer onder de zware druk van zijn lange vleugel uit.
(4-6)Mark Podolski was als vanouds weer met een winstopdracht opgezadeld, dit keer tegen Gep Leeflang. Dit ging echter minder vloeiend dan van tevoren gedacht. Pas in het late middenspel in 10×10 positie kreeg Mark grote kansen en wist uiteindelijk in het 4om1 eindspel te winnen.
(6-6)

Dik de Voogd zat tegen vijfvoudig oud Nederlands kampioen Kees Thijssen. Vanuit een rustige opening koos Dik voor een scherpe stand, waarin Thijssen nadeel moest accepteren. Dik koos voor een gevaarlijke centrumaanval en kwam door een onnauwkeurige zet in het nadeel. Thijssen nam zijn beste kans niet waar en de vrede werd na tijdnood snel getekend.
(7-7)  Edwin Twiest koos tegen de Rus Dimitri Druzinin voor rustig klassiek. Het voordeel bouwde hij steeds verder uit. Helaas voor Edwin heeft hij nooit echte winstkansen gehad, omdat Druzinin zich vanuit het laat klassiek goed verdedigde.
(8-8)Niek Kuijvenhoven zat tegenover goede bekende Michiel Kloosterziel. Hij had een scherpe opening met tempivoordeel, uitgebouwd tot een sterke flankaanval. De stand leek winst te bieden, maar bleek uiteindelijk te dun. Kloosterziel dwong in het eindspel remise af.
(9-9)

Alle ogen waren nu gericht op Martijn Rentmeester die bezig was met één van zijn beste partijen tegen de schijnbaar onverslaanbare Cock van Leeuwen. Met vlijmscherp positiespel leverde Martijn continu de beste zet af. Door een unieke Bronstringuitstoot kreeg hij al vroeg in de partij prima winstkansen. In tijdnood werd de partij onderbroken vanwege de uitgevallen klok. Opponent Cock van Leeuwen had het geluk aan zijn zijde. Met slechts 10 seconde had hij vermoedelijk de stand niet meer gered. De arbiter moest echter de klok (volgens de reglementen) op de laatst genoteerde stand terug zetten waardoor beide een half uur extra tijd kregen. Ondanks deze fikse tegenvaller kreeg Martijn zelfs na tijdnood goede winstkansen in een 6 tegen 4 eindspel. Maar door een onnauwkeurige zet met de dam werd er afgewikkeld naar een 4 tegen 3 remise-eindspel en moest Witte van Moort toch in 10-10 berusten.
(10-10)Al met al een spannende wedstrijd waarbij we dit keer het geluk niet aan onze zijde hadden.
Over 4 weken staat thuis de thriller tegen koploper Volendam op het programma. Deze moet door de dammers van Witte van Moort gewonnen worden, anders is Volendam vrijwel zeker kampioen.

  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier