Witte van Moort duo Mollink en Hessing gedeeld eerste in Overijsselse titelstrijd

0
668

pk_overijssel_2009_012_640x480_640Met nog drie kanshebbers voor de titel werd op zaterdag 17 april jl. in Westerhaar de laatste ronde van Overijssels kampioenschap dammen afgewerkt. Koploper Gerbrand Hessing (7-15) was de laatste ronde vrij en moest toekijken hoe de concurrentie Gerwin Mollink (6-14) en Michel Stempher (6-12) uit Kampen hun laatste duel tegen elkaar afwerkten.
Na een spannende partij werden na ruim vier uur spelen de punten gedeeld. Doordat er dit jaar met een nieuwe puntentelling gespeeld wordt, moest er nog gesneldamd worden om het derde punt. Stempher bleek de sterkste sneldammer en won zo met 2-1. Zijn 2-1 overwinning was net niet voldoende om Mollink te evenaren in de eindrangschikking. Stempher bleef hierdoor steken op een derde plaats. Mollink en Hessing eindigden met één punt voorsprong op de gedeelde eerste plaats en zijn hierdoor geplaatst voor de Halve Finale van het Nederlands Kampioenschap dammen in 2010. Op 11 mei as. zal er nog een barrage van twee partijen gespeeld worden om de Overijsselse titel. De Westerhaarse jeugdspelers Alex Noppers en Jeroen Schokker eindigden respectievelijk op de 7e en 8e plaats.

Bennie Lawant kampioen van Overijssel in 2e klasse

In de tweede klasse was de Overijsselse titel een prooi voor Bennie Lawant (WvM). Met slechts één remise was hij ongenaakbaar. Met drie punten achterstand eindigde Herman Hazelshorst (WvM) op de tweede plaats voor Bart Lugthart uit Hattemerbroek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier