Witte kerst ???

0
1012

 
Sneeuw verwacht op kerstavond, waarschuwing voor ijzel

Het KNMI heeft daarom een zogeheten voorwaarschuwing voor extreem weer gegeven. Volgens het instituut neemt in de loop van de avond vanuit het zuiden de kans op ijzel flink toe. De ANWB zegt dat het beter is niet de weg op te gaan omdat het erg glad gaat worden. Rijkswaterstaat gaat met vijfhonderd wagens de weg op om preventief te strooien.

„Als het enigszins kan, ga dan niet de auto in. Het wordt spiegelglad op de wegen” , aldus een ANWB-woordvoerder. Het advies geldt van donderdag 21.00 uur tot vrijdag 11.00 uur.
De ijzel verspreidt zich donderdagavond vanuit het zuiden snel over grote delen van het land. In het westen kan ook enige tijd sneeuw vallen. Automobilisten krijgen het advies om overnachtingsspullen mee te nemen voor het geval de gladheid zo heftig is dat thuiskomen niet meer mogelijk is.

De wagens van Rijkswaterstaat gaan strooien ongeveer drie uur voordat de ijzel komt . Dat kan dus per regio verschillen. Rijkswaterstaat gaat daarbij af op waarnemingen van eigen medewerkers en informatie van weerbureaus.

Op eerste kerstdag gaat het overal regenen en dooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier