Winterse omstandigheden afgelopen 2 jaar draait Voorwaarts de nek om

0
644

img_2096_640x480_640Op zaterdag 8 januari werd bij Voorwaarts de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. Op deze druk bezochte receptie waren maar liefst 4 wethouders van de gemeente Twenterand aanwezig te weten de heren Binnenmars, Oordt, Koster en de wethouder van Sport Idzinga.
Ook was de KNVB in de persoon van Ate Brunnekreef vertegenwoordigd.

Voorzitter Gerhard Aalderink blikte in zijn nieuwjaarstoespraak onder andere terug op het Jubileumjaar waarin Voorwaarts 60 jaar bestond. Hij memoreerde aan alle activiteiten die er rond dat feest hadden plaatsgevonden. Tevens gaf hij aan dat Voorwaarts in dat jaar het aantal van 480 leden bereikte, het grootste aantal in de geschiedenis van de vereniging.

Daarna was zijn toespraak op de toekomst gericht. Voorwaarts heeft het aankomende seizoen een nieuwe trainer in de persoon van Ronald Dams gecontracteerd die daarmee, de met mooie successen vertrekkende trainer, Tonnie van Veen opvolgt. Echter gaf de voorzitter daarna in duidelijke bewoordingen aan dat hij zich grote zorgen maakte over de toekomst van Voorwaarts.

Hij doelde daarbij op het feit dat Voorwaarts als enige voetbalclub in de Gemeente Twenterand geen kunstgrasveld heeft. “Wanneer de komende winters net zo verlopen als de afgelopen twee edities zal de winterse omstandigheden Voorwaarts op zowel sportief als financieel opzicht de nek om draaien” waren zijn duidelijke woorden.

Terwijl andere voetbalverenigingen in de gemeente Twenterand bij vorst gewoon kunnen trainen en spelen op het kunstgras hebben wij deze mogelijkheid niet. Voorwaarts raakt hiermee ten opzichte van andere verenigingen in de gemeente Twenterand op een grote achterstand. Het gaat niet meer om de NOC*NSF norm, het gaat hier om grote rechtsongelijkheid.

De voorzitter richtte daarmee zijn woord aan het aanwezige college. Voorwaarts zal de gemeente de facturen sturen voor de investeringen die nodig waren om in de winter toch te kunnen trainen. Ook vroeg hij de gemeente een schema te maken bij de overige Twenterandse clubs om Voorwaarts ook goede trainingsfaciliteiten te bieden wanneer ons complex dat niet mogelijk maakt. Westerhaar had wat dat betreft bij de gemeentelijke herindeling beter bij de gemeente Hardenberg kunnen behoren die geen normen stelt aan het verkrijgen van een kunstgrasveld maar alle verenigingen groot of klein gelijk beoordeelt.

Ook gaf hij aan dat dit niet alleen de voetbalvereniging in ons dorp raakt. Ook scholen, buurtverenigingen en ouderen die een sportieve buitenactiviteit zouden willen organiseren zouden met een kunstgrasveld het hele jaar door hier gebruik van kunnen maken. Dit zou voor de gezondheid en “noaberschap” in Westerhaar waar burgemeester Visser aan wil werken een grote stap vooruit zijn.

Voorwaarts gaat daarom een actiecomité oprichten die dit jaar deze ongelijkheid op sportief en financieel gebied bij de gemeente en media onder de aandacht gaat brengen.

Tot slot bedankte de Voorzitter alle vutters, vrijwilligers, commissieleden en sponsoren voor hun bijdrage van het afgelopen jaar. Nadat hij met een toast iedereen een gezond en sportief 2011 toewenste viel het alle aanwezigen op dat alle vier wethouders zonder afscheid te nemen direct na het laatste woord van de voorzitter vertrokken. Laten we hopen dat dit was om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken voor het grote toekomstige streven van Voorwaarts.

   img_2092_640x480_640 img_2088_640x480_640

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier