Westerhaarse Winkels van Weleer

0
1918

img_0318_640x480_640 In de komende weken tot en met zaterdag 4 december is de expositie  “Winkels van Weleer II’. Na het succes van vorig jaar in de Peddemorsboerderij in Vriezenveen is dit een vervolg met nog meer winkels van toen in de etalage. Voor Westerhaar-Vriezenveensewijk worden er een dertigtal fotopanelen van de winkels van vroeger tentoongesteld in Galerie Jennie Dekker aan de Hoofdweg. De tentoonstelling toont een groot aantal winkels, die rond 1950 mede het beeld bepaalden van Westerhaar. Wie in gedachten teruggaat na die jaren vlak na de oorlog kan zich ongetwijfeld de vele kruidenierswinkels, bakkers en slagers herinneren. In elke buurt van het dorp trof men een veelheid van winkels aan.

Sinds dit voorjaar was ook voor Westerhaar een werkgroep actief om zoveel mogelijk fotomateriaal en documentatie te verzamelen. De werkgroep in Westerhaar bestaat uit Gerrit Berghuis, Jaap Dekker, Johnny Klinkhamer, Jeroen Klinkhamer,Max Schepers, Hans Kobes en Jan Lensen. Voor de start van de expositie op donderdag 18 november kwam wethouder Johan Oordt een kijkje nemen en hielp de werkgroep met de laatste hand te leggen aan de tentoonstelling. De werkgroep kon het bijzonder waarderen dat de wethouder hierbij aanwezig wilde zijn. (zie foto).

Met de opening van de expositie verschijnt ook het tweede deel van het boek “Winkels van Weleer”. In mei van dit jaar werd het eerste boekje met zesenveertig winkelportretten uit Vriezenveen uitgegeven en nu verschijnt dan het tweede deel. Van de expositie in Westerhaar zal in de loop van 2011 een boekje gedrukt worden. De eerste 2 delen zijn te koop tijdens de expositiedagen in de o.a. Peddemorsboerderij en Galerie Jennie Dekker voor €12,50.

De openingsuren van Galerie Jennie Dekker  zijn woensdag, donderdag en vrijdag van 14.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 18.00 uur. Ook voor deze tentoonstelling is zaterdag 4 december de laatste dag. De toegang in Westerhaar is gratis. 

foto: Wethouder Johan Oordt met de werkgroep Winkels Westerhaar (Jan Lensen ontbreekt op de foto). 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier