`Westerhaar heeft iets voor zichzelf`

0
1158

img_4987_2442Westerhaardigitaal.nl heeft maandelijks circa 22.000 bezoekers.

“Het geeft de Westerhaarders een gevoel van trots”, zegt Gijs van der Kruk. “Hiermee heeft Westerhaar iets voor zichzelf”, vult Herman Plattje aan. “We hebben er plezier in, en we gaan er nog tot in de lengte van jaren mee door”, aldus René Winkels optimistisch.

Met z`n drieën begonnen ze eind 2006 voorzichtig met www.westerhaar.eu , bedoeld voor allerlei nieuws en nieuwtjes uit de eigen samenleving, bedoeld ook voor verenigingen en instellingen om hun nieuws erop te zetten. In de aanloopperiode had de site ongeveer 100 bezoekers per maand. Maar al heel snel begon het aantal tot 5000 te stijgen, en nu zijn er per maand circa 22.000 bezoekers. “Het slaat dus aan”, is de conclusie van het drietal. Hoewel de site toen al een paar maand bestond, houdt het drietal 7 februari 2007 aan als begindatum. Want toen zaten ze bij de notaris om de akte te tekenen voor de oprichting van de stichting WesterhaarDigitaal.

Sinds kort hebben ze versterking gekregen van Gerald Aalderink die er met de filmcamera op uittrekt, zodat op de site ook filmpjes te zien zijn van grotere evenementen in Westerhaar, zoals het Dansspektakel en het rolstoelhockeytoernooi in kulturhus De Klaampe. Het succes van een site als westerhaar.eu staat of valt met steeds nieuwe berichten. Want als een bezoeker na drie dagen weer eens naar de site gaat, en dan precies hetzelfde aantreft als bij het eerdere bezoek, dan gaat de lol er gauw af. “Daarom hebben we elke dag nieuwe berichten”, zegt Plattje. Elke dag zijn hij en zijn collega`s er toch zeker een uur mee bezig. “Er gaat veel vrije tijd in zitten, maar als je er plezier in hebt, is dat geen punt”, aldus Winkel.

Hoe groot na een jaar het succes is, blijkt ook wel uit het aantal sponsoren. In het begin moesten de initiatiefnemers er echt achteraan om sponsoren te vinden. “Nu melden ze zichzelf. Onder het motto: als anderen het ook doen, kan ik niet achterblijven”, aldus Van der Kruk.

Daarom heeft westerhaar.eu nu ook een eigen server kunnen betalen. Toen ze vorig jaar begonnen, werd gewerkt met de server van Toko Webdiensten, het voormalige bedrijf van Winkel. Maar van meet af aan `vrat` westerhaar.eu te veel ruimte op die server. Want er was meteen ook al een heel groot aantal oude foto`s van Westerhaar die door veel inwoners werden aangeboden. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier