Welkom terug Bernard Kobes

0
2125

showimg_640TWENTERAND – Tijdens een korte raadsvergadering werd vanmiddag Bernard Kobes geïnstalleerd als waarnemend burgemeester.
“Burgemeester worden in een gemeente waar je precies 39 jaar geleden bent begonnen als raadslid. Zo kan een carrière verlopen”, zei loco-burgemeester Jan Binnenmars.
En: “Er zijn hier interessante uitdagingen: verkeersstructuur Vriezenveen, LOG Fortwijk, ontwikkeling Vroomshoop en bedrijventerreinen. Jij bent geen burgemeester die op de winkel past. Jij gaat uitdagingen graag aan. Je bent een ervaren burgemeester en hebt een breed netwerk. Het ziet er goed uit voor onze gemeente. Jij bent de juiste man op de juiste plek.”

Ook onder-voorzitter Henk Nieboer sprak Kobes toe: “Je begint nu als burgemeester van Twenterand. Niet om af te bouwen, maar om er nog even flink aan te trekken.” Nestor van de raad Henk Veurink bood mevrouw Ria Kobes als welkom een mand met streekproducten aan.

Bij zijn eerste toespraak maakte Kobes al gelijk een punt richting afgevaardigden van Gedeputeerde Staten: “De weg Vriezenveen-Den Ham-Zwolle kan verbeterd worden.” Kobes ging vooral in op het woord besturen. “Besturen in een gemeente waar je bent geboren, is niet zonder emotie. Het gaat er niet om om terug te kijken, niet verliezen in nostalgie, maar vooruit kijken.”

Kobes vervolgde: “We moeten ons niet laten bureaucratiseren. Durf te wegen en af te wegen. Stel vertrouwen in je eigen oordeel dat wordt gevormd vanuit de deelname die je hebt aan de samenleving. Oren en ogen openhouden. Zoeken naar draagvlak voor je ideeën en je visie. Besturen is werken voor en tussen mensen. Niet voor de macht of jezelf, maar voor je medeburgers en de samenleving. We zetten ons met elkaar in voor anderen, voor alle inwoners. Transparant, realistisch en loyaal voor de samenleving van heel Twenterand.”

Na de vergadering maakten velen kennis met burgemeester Kobes en zijn vrouw.(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier