VVD wil meer ruimte voor Garstelanden

0
658

WESTERHAAR – “De VVD wil dat nu helder in kaart moet worden gebracht welke concrete stappen ondernomen worden om de uitbreiding van het bedrijventerrein Garstelanden in Westerhaar van start te kunnen laten gaan”, schrijft Reinier Geerligs in het tweede VVD-maandblad.
“De VVD vindt het onbegrijpelijk waarom er sprake is van onduidelijke communicatie tussen de ondernemer en de gemeente. Dit komt de ondernemingslust niet ten goede. Vooralsnog hebben wij alle vertrouwen in de uitkomsten van het gesprek op 2 november tussen burgemeester Kobes en de ondernemersvereniging AZB. In dit gesprek zou duidelijk worden waarom de communicatie stroef verloopt.”

In maart pleitte de VVD bij de Toekomstvisie Twenterand om Garstelanden uit te breiden. “Dit is nodig. Ook Westerhaar moet zijn steentje kunnen bijdragen om gemeentebreed voldoende werkgelegenheid te creëren. De ligging naast de N36 en de voldoende vraag vanuit de ondernemers om zich daar te willen vestigen, moeten voldoende zijn om dit bedrijventerrein uit te breiden”, aldus Geerligs.

De gemeente verleende sinds maart mondelinge instemming over de aanleg van een tweede ontsluitingsweg voor Garstelanden. “Hiermee is de uitbreiding van het bedrijventerrein aan de zijde van de gemeente weer actief opgepakt. Dat is hoopvol. Echter, nu lijkt de zaak stil te liggen.
(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier