VV Voorwaarts pakt 3 punten

0
682

logo-vv-voorwaarts-125.jpgDe een na laatste wedstrijd van de reguliere competitie was de uitwedstrijden tegen het Almelose DVO ’71. Voorwaarts moest vandaag winnen om in de race te blijven voor de nacompetitie plekken. Voor DVO ’71 gold dat bij verlies, degradatie zeker een feit was. Om 15:00 uur zette scheidsrechter Keijl d.m.v. een fluitsignaal de wedstrijd ingang.

De Almeloers begonnen goed aan de wedstrijd en kregen in de eerste twintig minuten de betere kansen. Voorwaarts daarentegen begon slordig en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Maar goed keepers werk van doelman Dinand Stuifzandt voorkwam een achterstand. De Westerhaarse aanval liet maar weer eens zien niet veel kansen nodig te hebben, want voor rust scoorde Roy de Lange twee keer en bewees zijn ploeg hiermee een goede dienst. Met name zijn tweede doelpunt mocht er zijn, hij nam een voorzet vanaf rechts in een keer op de pantoffel en schoot de bal in de verre hoek binnen. Met deze 0-2 voorsprong mocht Voorwaart niet klagen want DVO ’71 had ook enkele goed kansen gehad.

Na de thee is het DVO ’71 dat er nog vol voor ging, want zolang de marge twee was, bleef er voor hen hoop. Na een kwartiertje was het Theo Mulder, die deze wedstrijd in de spits voetbalt, een mooie kans kreeg, maar hij zag zijn inzet net langs de tweede paal gaan. Voorwaarts verzuimde de genadeklap uit te delen waardoor de Almeloers er nog steeds in bleven geloven. Maar halverwege de twee helft was het Michel Lensen die doelman Greiving verraste, door geen voorzet te geven maar in een keer bij de eerste paal binnen te schieten. Je zou denken dat de wedstrijd met deze 0-3 voorsprong gelopen zou zijn, maar niets was minder waar. Want twee minuten later wist DVO de 1-3 te scoren en direct daar achteraan de 2-3, waardoor de spanning weer volledig terug was. De Voorwaartsen waren door de snelle tegendoelpunten van slag en vergaten te voetballen. Een acht minuten voor tijd gebeurd dan ook het onvermijdelijke, DVO scoorde de gelijkmaker (3-3). Voorwaarts leek de wedstrijd compleet uit handen te geven. De meegereisde supporters wisten niet wat hen overkwam, een 0-3 voorsprong zagen ze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Maar dan is het Rutger Slot die een afgeslagen hoekschop van een meter of 20 strak in de touwen schiet en Voorwaarts op een 3-4 voorsprong bracht! Vanaf dit moment leken de Westerhaarders de wedstrijd onder controle te hebben. Maar gaande weg kreeg DVO toch weer twee goede kansen, maar door een goede redding van Dinand Stuifzand en een bal die net naast ging, werden de drie punten toch mee naar Westerhaar genomen.

Toen na de wedstrijd de eindstanden van de overige wedstrijden binnen kwamen. Bleek dat Hellendoorn verloren had van kampioen de CJV-ers en hierdoor Voorwaarts deelname aan de nacompetitie weer in eigen hand heeft. Maar dan moet er volgende week in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde Hellendoorn wel gewonnen worden. De aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur op het sportpark ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Bjorn Wessels, Rene Nijhof (Jordy Harms), Jamie Snippe, Michel Lensen, Gerran Protzman, Wout Roelofs, Theo Mulder, Jordy Niks en Roy de Lange.