Vroomshoopse Boys wint van Voorwaarts

0
709

logo_vv_voorwaarts_125Op de laatste competitiedag van het seizoen 2009-2010 stond er weer een Twenterand derby op het programma. In Vroomshoop moest Voorwaarts aantreden tegen de plaatselijke Boys. Er stond niets meer op het spel dus er kon onbevangen worden gevoetbald. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Harold Kivits gehuldigd omdat de geboren Westerhaarder zijn 250ste wedstrijd in de hoofdmacht van Vroomshoopse Boys had gespeeld. De spelers van Voorwaarts feliciteerden de tegenstanders met het behaalde kampioenschap. Bij Voorwaarts ontbraken enkele vaste waarden door vakantie en een schorsing, maar Tonnie van Veen had toch nog een redelijke opstelling weten te maken.
In de eerste twintig minuten waren er enkele kansen voor Voorwaarts. Een paar schoten die over gingen, een slordige terugspeelbal die door Jordi Smit werd onderschept en onder de keeper door net naast ging. Maar ook Vroomshoopse Boys kreeg kansen, waarbij Dirk Prins nog het dichtst bij een treffer zat. Zijn bal ging over Dinand Stuifzandt en gelukkig voor Voorwaarts ook over de goal.
In de 40e minuut was het wel raak. Theo Mulder, gelegenheid spits, legde een voorzet prachtig dood en schoof vervolgens de bal in de lange hoek. Met een 0-1 voorsprong voor Voorwaarts werd de thee opgezocht. In de rust wisselde trainer Ben Sepp twee keer.
Met name de komst van Tim van der Kolk leverde Vroomshoop enkele dotten van kansen op, maar nog steeds geen doelpunt. Toch kon een goal niet uitblijven, Vroomshoop drong steeds verder aan en in de 73e minuut was het dezelfde Tim van der Kolk die goed doorging en de verdiende 1-1 achter Dinand Stuifzandt schoot. Bij Voorwaarts werden de drie jongens uit Vriezenveen gewisseld. Zoals het er nu naar uitziet gaan Frank, Robin en Mark volgend seizoen weer voor een selectieplaats bij DETO strijden. Jammer, maar we hebben twee seizoenen kunnen genieten van hun spel. Gebeurde er dan nog wat in de wedstrijd ?
Jazeker, in de 86e minuut speelde Christiaan Bos zich mooi vrij er verraste de Voorwaarts defensie met een droge knal. De 2-1 overwinning voor Vroomshoop was gezien de gehele wedstrijd misschien wel terecht maar de zomerstop ingaan met een gelijkspel tegen de kampioen hadden de “Voorwaartsen” ook wel verdiend. In de blessuretijd wisselde Ben Sepp nog één keer. Keeper Jeroen Manschijn kreeg een publiekswissel, hij stopt met het voetballen in de selectie en werd met bloemen bedankt voor de jarenlange inzet.

Opstelling: Dinand Stuifzandt, Frank Leushuis (87e Jeffrey Eggink), Theo Mulder, Michel Lensen, Jaimy Snippe, Gerran Protzman, Robin Smits (80e Ton Tijhuis), Rutger Slot, Mark Smelt (57e Robin Jasper), Jordi Smit, Mark Ekkel