Vriezenveense Veenkanaal gaat Veenkanaal heten

0
1525

05-vriezenveense-veenkanaal.jpgHet Vriezenveense Veenkanaal heet voortaan Veenkanaal. Het dagelijks bestuur van waterschap Vechtstromen heeft dit besloten om recht te doen aan de historische benaming en om te komen tot een uniforme naam. Dit volgend op onderzoek en een verzoek van Jeroen Klinkhamer, inwoner van de gemeente Twenterand.

Jeroen Klinkhamer heeft gewerkt aan de canons van de oud-gemeente Vriezenveen en van de gemeente Twenterand. Hiervoor heeft hij historisch onderzoek gedaan en daaruit is hem gebleken dat het kanaal uit historisch oogpunt Veenkanaal zou moeten heten. Het kanaal staat in verbinding met het Kanaal Almelo-De Haandrik en loopt door de plaats Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Volgend op het verzoek van Jeroen Klinkhamer heeft het waterschap onderzoek gedaan. Het vermoeden is dat de namen Vrienzenveenschewijk en Veenkanaal op een gegeven moment zijn samengevoegd tot Vriezenveens(ch)e Veenkanaal en dat het waterschap de naam vervolgens is gaan gebruiken. Het waterschap heeft daarnaast de historische kring Twenterand en de straatnamencommissie van de gemeente Twenterand geconsulteerd, ook met als conclusie dat de naam Veenkanaal uit historisch oogpunt de meest voor de hand liggende naam is. Verder hanteren provincie Overijssel en Rijkswaterstaat de naam Veenkanaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier