Vrachtwagencombinatie gestolen.

0
623

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november is een vrachtwagencombinatie gestolen.

De combinatie werd gestolen bij een bedrijf aan de Hanhofweg in De Lutte. In het kader van het toen ingestelde onderzoek zijn drie hoofdverdachten aangehouden en wordt tegen drie andere personen proces-verbaal opgemaakt.

In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november was ingebroken in het bedrijfspand van het bedrijf. Uit het pand waren een aantal sleutels van vrachtwagens weggenomen. Eén vrachtwagencombinatie is meegenomen door de daders. Deze vrachtwagen was beladen met o.a. emmertjes met koperbolletjes, en verwarmingsbuizen. In totaal had de lading een inkoopwaarde van ongeveer € 100.000,-.

De politie stelde een onderzoek in. Dit resulteerde in de aanhouding van drie hoofdverdachten. Het betreffen een 41-jarige man uit Fleringen, een 42-jarige man uit Sibculo en een 39-jarige man uit Mander. Alle drie de hoofdverdachten zijn op last van de Rechter Commissaris in bewaring gesteld in afwachting van de terechtzitting. Van de man uit Mander is de in bewaringstelling geschorst. De andere twee mannen zitten nog vast.

Verder zijn een 63-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 57-jarige man uit Tubbergen gehoord. Hen wordt medeplichtigheid ten laste gelegd. Tegen beide wordt proces-verbaal opgemaakt. Tenslotte is een 39-jarige man uit Geesteren verhoord in verband met heling. Ook tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ongeveer een kwart van de lading is nog niet teruggevonden. De politie doet nog onderzoek naar deze ontbrekende lading. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten. (TYPISCH DE LUTTE)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier