Voorwaarts wint overtuigend van Marienberg

0
356

Op zaterdag 9 december speelt Voorwaarts 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop in en tegen de plaatselijke  v.v. Marienberg.
Marienberg is de laatste weken niet in hun beste doen, aangezien er maar 1 punt gepakt is in de laatste 3 wedstrijden, wat hun heeft laten afdalen naar de 4e positie op de ranglijst. Voorwaarts staat op het cruciale punt, dat er bij een overwinning aansluiting gevonden kan worden bij de top van de middenmoot. Bij een nederlaag zal er naar de degradatieplekken gekeken moeten worden.

Nadat scheidsrechter S. Vos om 14.30 voor de aftrap fluit, zien we Voorwaarts veel in balbezit en lijkt Marienberg niet van plan om veel druk te zetten. Dit resulteert al na 8 minuten in een mooie aanval met een doelpunt van Julian Slot. Helaas heeft de arbitrage buitenspel geconstateerd en gaat dit feestje niet door. Voorwaarts blijft de ploeg die in balbezit is en kansen creëert. Een voorzet van Mauro Slatius wordt voor het doel net gemist en even later gaat Sander Scherphof op avontuur wat resulteert in een volley die door dezelfde Mauro net naast wordt geschoten. Marienberg komt amper op de helft van Voorwaarts en is vooral bezig met verdedigen. De enkele keren dat er een aanvallende actie van Marienberg te zien is, is het meestal Bjorn Wessels die de gaten dicht loopt en loopt te voetballen alsof hij nooit weg is geweest. Vlak voor rust weet Voorwaarts hun overmacht in een doelpunt uit te drukken. Jordy Harms wordt op rechts aangespeeld en trekt de gehele achterhoede wat naar zich toe. Jordy speelt zichzelf vrij en legt de bal met veel gevoel achter de laatste man van Marienberg, waarna Bernd Bove vollerend de bal rustig in het doel van Marienberg keeper Thijs Altena deponeert. 0-1

Dit is ook de ruststand.

In de 2e helft gaat Voorwaarts op dezelfde voet verder. Eventjes lijkt het erop alsof Marienberg meer druk op de bal gaat geven, maar dat duurt niet langer dan 10 minuten. In die 10 minuten krijgt Jordy Harms een goede kans, doordat hij een slechte uittrap van Thijs Altena opvangt en de bal van grote afstand net naast het lege doel schiet. Ondanks het veldoverwicht is het nog steeds maar 0-1 en kan één ongelukkig moment in de achterhoede van Voorwaarts de wedstrijd kantelen. Op zo`n moment lijkt Marienberg te wachten. Gelukkig staat de achterhoede van Voorwaarts, met Roy de Lange, Sander Scherphof en Thomas Olsman in de duels scherp en geconcentreerd te voetballen, waardoor er weinig actie rondom het 16-meter gebied van Voorwaarts te zien is. We moeten wachten tot de 74e minuut tot de wedstrijd echt in het slot komt. Mauro Slatius wordt op de linkerkant vrij gespeeld en schiet de bal hard en onhoudbaar binnen. 0-2 Voorwaarts gaat wisselen en Kevin Klos, Kilian Ekkel, Nick Wessels en Andreas Thijssen komen in het veld.
De laatste 2 combineren vanuit een cornerbal dusdanig dat Andreas een goede schietkans krijgt, maar de bal wordt op het laatst nog zodanig geblokt dat we geen 3e doelpunt zien. In de tussentijd heeft Bernd Bove de kruising nog geraakt met een afstandsschot en was Thijs Altena met zijn voeten net op tijd om een doelpunt te voorkomen. Toch zien we in blessuretijd nog een doelpunt. Marienberg krijgt hun eerste kans van de wedstrijd in de 93e minuut, maar zoals laatste weken wel vaker, Dinand Stuifzand stond weer op zijn post en weet met een prima redding de ‘nul’ te houden. Even later is het weer Bernd Bove die zich door de verdediging van Marienberg wringt en rustig blijft in de afronding. 0-3
Voorwaarts wint verdiend van een pover Marienberg.