Voorwaarts Westerhaar krijgt les in effectiviteit en verliest dik van Mariënberg

0
583

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa anderhalf uur voetballen ging Voorwaarts met een 5 – 0 nederlaag naar de kleedkamer, zwaar teleurgesteld en je zou denken dat Voorwaarts geen poot aan de grond kreeg wanneer je naar de uitslag kijkt. Mariënberg heeft eens te meer laten zien zeer effectief en collectief tegen Voorwaarts te kunnen voetballen. Het strafte alle fouten van Voorwaarts genadeloos af.

Hoe anders had het allemaal kunnen zijn. Want Voorwaarts begon zeer goed aan de wedstrijd. Het was fel en won alle duels. Dat resulteerde in een aantal goede kansen. Na een solo van Jordy Harms werd hij net buiten de gevloerd en de vrije trap werd door Gert Dogger hard ingeschoten. De keeper van Mariënberg kreeg de bal niet klem. De rebound was voor Tim Harms die hard de onderkant van de lat trof. Even later kreeg Tim een prachtige diepe bal en zijn schot rolde net langs de verkeerde kant van de paal. Mariënberg kreeg in de fase de ene aanval na de andere te verwerken. Voorwaarts combineerde goed en Gert Dogger wist in de 16 meter 2 man te passeren en kwam oog in oog met de keeper van Mariënberg.

Echter de 2 man haalde hem voor de neus van de keeper onderuit. Een duidelijke strafschop en een nog duidelijker rode kaart. De eerste werd gegeven maar de tweede bleef op zak van de scheidsrechter. Als er een moment duidelijk moet zijn dat een doorgebroken speler een scoringskans recht voor het doel wordt ontnomen was het deze wel.
De normaal zo trefzekere Gert Dogger schoot de penalty tegen de buitenkant van de paal en de stand was na 20 minuten nog 0 – 0. Op dat moment had Voorwaarts al op een 0 – 3 voorsprong en Mariënberg met 10 man moeten staan. Dan was de wedstrijd gelopen en konden de punten mee naar Westerhaar.

Hoe anders liep de wedstrijd daarna. Ongelofelijk als je het zelf niet gezien zou hebben. Nog geen minuut na de gemiste penalty ging een aanvaller van Mariënberg op een ongevaarlijke plek over het been van Wout Roelofs. De scheidsrechter wees opnieuw naar de stip maar Mariënberg verzilverde de geboden kans wel. Voorwaarts was van slag, het voetbalde in de fase erg goed en stond achter. Mariënberg kroop meer uit haar schild en drukte Voorwaarts terug. Na 30 minuten kreeg de thuisploeg een vrije trap en bij de 2e paal kon de aanvaller compleet vrij de bal achter Dinand Stuifzandt koppen. Even later werd weer een fout in de verdediging genadeloos afgestraft. Via een snelle counter en slecht verdedigen was het weer raak en had Mariënberg na 3 kansen een 3 – 0 voorsprong. Het had in die periode nog wel een doelpunt meer kunnen zijn want Mariënberg wist ook nog een kans te missen. Daarna herpakte Voorwaarts zich en kreg het in de laatste fase van de 1e helft nog mooie kansen maar de goed keepende Brinks van Mariënberg lag telkens in de weg.

In de rust werd de wedstrijd besproken. Waar het team niet eens slecht speelde in aanvallend opzicht stond het met 3 – 0 achter. De mannen geloofden nog in een goede afloop en gaven na rust vol gas. Er werd goed gecombineerd tot aan de 16 meter maar het stug verdedigende gaf geen ruimte weg en Voorwaarts kwam er niet doorheen. Sterker nog, de eerste de beste uitval van Marienberg was weer raak. Een kopbal van 20 meter verdween pardoes in het net. Weer zocht Voorwaarts de aanval en kreeg het team wederom kansen. Jordy Harms schoot hard op de paal en keeper Brinks lag meerdere keren in de weg. Een naar voren geroeide bal van Mariënberg werd niet goed ingeschat door Rutger Slot en zo lag ook de 5 – 0 in het netje. De wedstrijd was al lang gelopen maar Voorwaarts kreeg nog een handvol kansen. Geen 100% kansen maar de anders zo trefzekere voorhoede van Voorwaarts wist vandaag het net niet te vinden. Wel liep het tegen een groot aantal gele kaarten op. De scheidsrechter die verzuimde de rode kaart te trekken had daarna voor allerlei lichte vergrijpen veelvuldig de gele kaart in de hand, zelfs nog na de 5-0.

Na 90 minuten werd de sportieve wedstrijd (al doet het wedstrijdformulier anders vermoeden) afgefloten en was Marienberg de terechte winnaar. Hoe anders had het na 20 minuten kunnen zijn….

Enfin, Voorwaarts ging huiswaarts met een dikke nederlaag en kan haar wonden likken de komende week. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen ON.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot (Teunis), Roelofs, Smelt, B. Bove, de Lange, J. Harms, Dogger, T. Harms (ter Braak)