Voorwaarts weer 3 punten in uitduel

0
1770

logo_vv_voorwaarts_125In Dedemsvaart moest Voorwaarts aantreden tegen SCD`83. Vorige week had SCD`83 een knap punt overgehouden tegen Bergentheim, dus er stond Voorwaarts een lastige middag te wachten. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam Dinand Stuifzandt in een duel ongelukkig in aanraking met één van de spitsen van de thuisploeg. Na een lange blessure behandeling leek Dinand verder te kunnen, maar na een paar minuten vroeg hij weer om verzorging. Deze behandeling duurde nog langer dan de eerste keer en uiteindelijk werd besloten dat Dinand niet verder kon. Met een hoofdblessure moest Dinand het veld verlaten. Probleem was echter dat er, voor de eerste keer dit seizoen, geen reservekeeper was meegenomen naar Dedemsvaart. Ook de keeper van het tweede elftal was geblesseerd, dus de spoeling was dun deze middag.
De oplossing werd gevonden door Tom Hoppen in de goal te zetten. Een primeur voor Tom die licht geblesseerd op de bank zat. Intussen was er al telefonisch contact geweest met Hengelo waar Jan Peter Ekkel in het tweede speelde. Jan Peter werd direct ingevlogen en kon na de rust de plek van Tom weer innemen.

Was er verder nog iets gebeurd in de eerste helft ? Jazeker, Voorwaarts was begonnen zonder Gerran Protzman (licht geblesseerd op de bank) en Mark Smelt (ziek). Wout Roelofs en Michel Lensen waren de vervangers. De wind maakte de wedstrijd er niet leuker op, beide ploegen hadden moeite om het spel te maken. Toch was het Gert Dogger die zijn momentje weer dankbaar aangreep door de 0-1 binnen te schieten. Een vrije trap van Gert die op de lat belandde had ook nog bijna de 0-2 op het scorebord gebracht. Ook SCD`83 kreeg middels een vrije trap nog een kans, maar deze kwam gelukkig op de paal. Tom Hoppen hield derhalve de “nul”.
In de tweede helft kwam Voorwaarts goed uit te startblokken. Na een paar minuten waren er al twee kansen voor Michel Lensen, echter de keeper van SCD`83 stond een tweede doelpunt nog in de weg. Ook Israel Basmaci kwam vrij voor de keeper maar wederom was het keeper Wilfred Hiddink die knap redde. In de 64e minuut was het dan toch zover, Michel Lensen schoot de bal strak voor het doel van SCD`83 langs waarop Wout Roelofs de bal voor het intikken had. 0-2. Het spel was over het geheel genomen niet hoogstaand, maar toch bleef Voorwaarts kansjes creëren. Een grove charge van Eddy Lok van SCD`83 op Theo Mulder kwam hem op een gele kaart te staan. Nog geen vijf minuten later was het dezelfde speler die Gert Dogger op de rand van het zestien meter gebied onderuit haalde. Scheidsrechter Dijkman liet eerst de blessurebehandeling toe en toonde vervolgens de verdediger van SCD`83 zijn tweede gele kaart. Rood en SCD`83 dus met tien man verder.

Voorwaarts maakte dankbaar gebruik van de man-meer situatie en kwam door een eigen doelpunt van Yvo Oostra op 0-3. Kat in`t bakkie dachten alle aanwezige Voorwaarts supporters maar dit bleek iets te vroeg gejuicht. Binnen vijf minuten bracht SCD`83 de spanning terug in de wedstrijd door twee keer te scoren. Het waren hectische minuten die volgden maar in de 87e minuut was de buit definitief binnen. Na een prachtige combinatie gaf Gert Dogger de bal terug op Wout Roelofs die deze kans niet onbenut liet en de 2-4 binnenschoot. Het was ruim na half vijf toen de warrig fluitende scheidsrechter Dijkman het laatste fluitsignaal liet klinken. Drie punten in de pocket en twee van de vier koplopers hadden hun wedstrijd verloren. Samen met Vroomshoopse Boys heeft Voorwaarts nu de leiding in de 3e klasse C.