Voorwaarts verliest van koploper Drienerlo

0
609

logo_vv_voorwaarts_125Met de van vakantie teruggekeerde Israël Basmaci weer op de bank begon Voorwaarts de wedstrijd tegen de studenten van Drienerlo. In de eerste tien minuten ging het spel op en neer en was er onder meer een kleine mogelijkheid voor Voorwaarts. Gert Dogger zag zijn inzet gepakt worden door keeper Erinkveld. In de 11e minuut kwam de bal, na een ongelukkige kluts in de Voorwaarts verdediging, voor de voeten van de Jong, die de bal achter Dinand Stuifzandt schoot. De 0-1 was een feit. Na een half uur voetballen begon Voorwaarts de druk op de goal van Drienerlo op te voeren. In eerste instantie werd een schot van Gerran Protzman, na een solo, door Erinkveld gestopt evenals een kopbal van Gert Dogger na een vrije trap van Robin Bakhuis. Bij een aanvallende actie van Gert Dogger werd de ingreep van de Drienerlo verdediger niet  door de scheidsrechter bestraft. In de 45e minuut kwam de bal uit een corner voor de voeten van Mark Ekkel die de bal net naast de paal tikte. Het werd rust met een 0-1 achterstand. De tweede helft begon met Tom Hoppen voor Thom van de Woning. Al in de 47e minuut werd een aanval van Drienerlo succesvol afgerond. Koelemeijer stond bij de achterste paal om de bal beheerst binnen te schuiven. Toch liet Voorwaarts zich niet uit het veld slaan en één minuut later rondde Robbin Jasper een fraaie combinatie prima af. De 1-2 leek voor Voorwaarts het sein om, net als de twee voorgaande wedstrijden, nog één keer vol gas te geven.
Toch was het wederom Drienerlo die het net wist te vinden. Mathey was de “boosdoener”, en de 1-3 leek een onoverbrugbare achterstand. In de 75e minuut bracht trainer Tonnie van Veen twee verse spelers binnen de lijnen. Rutger Holthuis en Israël Basmaci kwamen voor Wout Roelofs en Mark Ekkel. Er kwamen weer kansen voor Voorwaarts. Een afstandschot van Gerran Protzman na een fraaie solo en een afstandsschot van Gert Dogger. In de 80e minuut raakte Michel Lensen geblesseerd en hij kon niet verder. De wissels waren al gebruikt dus Voorwaarts moest met tien man verder. Drienerlo wist dit zeer clever uit te spelen en een ingestudeerde vrije trap kwam na diverse schakels voor de voeten van Koelemeijer die beheerst de 1-4 binnen schoot.
De wedstrijd was gespeeld en de 1-5 van Schreuder van slechts voor de statistieken nog interessant. Al met al een terechte, enigszins geflatteerde overwinning voor de koploper. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Juliana uit Hengelo op het programma. Om uit de onderste regionen te blijven zal er gewonnen moeten worden door Voorwaarts.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Thom van de Woning (46e Tom Hoppen), Michel Lensen, Rutger Slot, Wout Roelofs (75e Rutger Holthuis), Theo Mulder, Robin Bakhuis, Gerran Protzman, Mark Ekkel (Israël Basmaci), Gert Dogger, Robbin Jasper.