Voorwaarts verliest van counter(s) Teuge

0
661

logo_vv_voorwaarts_125De thuiswedstrijd tegen Teuge moest Voorwaarts de broodnodige drie punten opleveren om niet verder in de degradatiezone te geraken. Met debutant Rick Bove, die voor de eerste keer in de basis mocht starten, begon Voorwaarts goed aan de wedstrijd. In de 7e minuut schoot Israël Basmaci de bal binnen maar buitenspel gooide roet in het eten. Een paar minuten later kwam Teuge er over rechts snel uit. De voorzet die volgde kwam ongelukkig op de schoen van Rick Bove die de bal in het eigen doel schoot. Voor de debutant een pijnlijk moment maar Rick herstelde zich goed en liet zich hierdoor niet uit het veld slaan. In de 17e werd Gert Dogger in de diepte aangespeeld. Oog in oog met keeper Logtenberg toonde Gert aan dat hij het scoren nog niet verleerd is. De 1-1 verscheen op het scorebord. Over en weer deden zich kleine mogelijkheden voor. Zo schoot Gerran Protzman de bal in het zijnet en redde Dinand Stuifzandt aan de andere knap een inzet van Prins. In de 40e minuut werd de stand in buitenspel doelpunten ook gelijk getrokken. Teuge scoorde. Maar ook hier werd buitenspel geconstateerd. Vlak voor  rust stond Rutger Slot gelukkig op de doellijn om een inzet van Teuge onschadelijk te maken.

De tweede helft ging Voorwaarts weer voortvarend op zoek naar de voorsprong. In de 53e minuut nam Gert Dogger een corner vanaf de linker kant,  alsof het zo bedoeld was, schoot Gert de corner in één keer raak. De 2-1 werd bejubeld als een bevrijding, eindelijk op voorsprong en absoluut terecht. Enkele minuten later bracht Logtenberg redding op een inzet van Theo Mulder en schoot Gerran Protzman de bal net over de kruising. Ook Teuge kreeg mogelijkheden, een vrije trap werd door de uitstekend keepende Stuifzandt knap gered. Met nog twintig minuten te gaan bleef Teuge gevaarlijk in de counter en met twee prachtige aanvallen werd de achterstand omgezet in een 2-3 voorsprong. Bokma en Prins waren de doelpunten makers. Toch lieten de oranjehemden de kopjes niet hangen en wederom was het Gert Dogger die alleen door kon gaan. Verdediger Bart de Brouwer kon niet anders dan aan de noodrem trekken. De rode kaart was terecht en dit zou voor Voorwaarts de kans op de gelijkmaker kunnen vergroten. De vrije trap die volgde werd door keeper Logtenberg net uit de bovenhoek getikt. In de 90e minuut werd bij een volgende counter van Teuge de trekker definitief overgehaald. Invaller Prijs kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt, hij wist hier wel raad mee en schoof de bal beheerst in het net. Dat de aangever dit vanuit een buitenspel situatie deed werd door de scheidsrechter resoluut weggewuifd. De 2-4 was ook de eindstand en Teuge nam de drie punten mee naar huis.

Voor de trouwe Voorwaarts supporters een zure nederlaag. Een punt was ongetwijfeld terecht geweest. Volgende week staat de Twenterand derby tegen koploper Den Ham op het programma en zal het lastig worden voor Voorwaarts resultaat te halen. Toch is het vertoonde spel van de afgelopen weken hoopgevend en wellicht is de gifbeker tegen Teuge eindelijk leeg gedronken.

Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzandt, Rick Bove  (60e Jordi Smit), Theo Mulder, Rutger Slot, Thom van de Woning, Michel Lensen, Gert Dogger, Gerran Protzman, Mark Ekkel, Robbin Jasper Israël Basmaci).