Voorwaarts verliest op de counter

0
626

logo_vv_voorwaarts_125Om aansluiting te houden op de subtop en kans te behouden op deelname aan de nacompetitie moest de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld gewonnen worden. Ook voor de moraal van de ploeg zou een overwinning erg welkom zijn. Alle reden voor de mannen van Tonnie van Veen om er vol voor te gaan. Op een niet al te best veld kreeg WZC in de begin minuten al een aardige kans. In de 8e minuut werd een fout in de verdediging van Voorwaarts afgestraft en kon Ronald Burgmeijer de 1-0 laten aantekenen. Voorwaarts ging actief op zoek naar de gelijkmaker door de druk op de goal van keeper Wibo van Dijk op te voeren. Met Robbin Jasper voor Israël Basmaci wilde trainer Tonnie van Veen dit realiseren. Maar verder dan en kopbal voorlangs van Robin Smits en een schot van Mark Ekkel kwam het voor rust niet. Na de thee ging Voorwaarts nog actiever op zoek naar punten. Constant speelde het spel zich af op de helft van WZC waarmee de kans op een counter natuurlijk zeer groot wordt. En dat bleek in het verloop van de tweede helft. Vijf uitvallen leverden direct, hetzij indirect, een doelpunt op. Met name de 2-0 van Mark Fiks was een bijzonder fraaie treffer. Kort na deze goal schoot Gert Dogger een vrije trap op de buitenkant van de paal. Met een klein beetje meer geluk had dit de aansluittreffer kunnen zijn. In de 70e minuur kwamen Michel Lensen en Gerran Protzman in het veld voor Jan Mulder en Robin Smits. In de 74e minuut scoorde Gerran Protzman de 3-1 welke het meegereisde publiek nog een beetje hoop gaf. Zoals gezegd was de counter van WZC deze middag dodelijk en de punten bleven dan ook terecht in Wapenveld. Aan strijd heeft het bij Voorwaarts niet ontbroken, de wil was er zeker, maar om wedstrijden te winnen mag je je in de verdediging niet zo vaak laten verrassen en zul je aan de andere kant altijd één doelpunt meer moeten maken dan de tegenstander. Volgende week een nieuwe kans voor Voorwaarts in de thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen. In Nieuwleusen werd de eerste nederlaag in de competitie geleden. Dit mag (moet) een stimulans zijn om het tij te keren in een reeks mindere wedstrijden.
Opstelling Voorwaarts: Dinand Stuifzand, Jan Mulder (70e Michel Lensen), Theo Mulder, Frank Leushuis, Rutger Slot, Wout Roelofs, Robin Smits (70e Gerran Protzman), Michel Smit, Mark Ekkel, Israël Basmaci (38e Robbin Jasper)