Voorwaarts verliest matig duel

0
589

logo_vv_voorwaarts_125De competitie lijkt nu toch echt weer op gang te zijn gekomen. Zaterdag stond voor Voorwaarts de inhaalwedstrijd tegen Mariënberg op het programma. Mariënberg, dat de laatste weken in de winning-mood leek te zijn, kwam met vertrouwen naar Westerhaar. Voorwaarts kon weer beschikken over Dinand Stuifzandt en Robin Smits terwijl Gerran Protzman op de bank begon als gevolg van een midweeks griepje en Wout Roelofs wegens een schorsing aan de kant moest blijven. Beide ploegen begonnen aftastend. In de 21e minuut was het Mariënberg dat een kleine kans kreeg. Een paar minuten later kwam Israël Basmaci door op rechts en zijn voorzet ging net voorlangs. Meer dan deze kleine mogelijkheden deden zich niet voor in de eerste helft. In de rust bracht trainer Tonnie van Veen Gerran Protzman voor Robin Jasper.
Net als voor de rust probeerde Mariënberg met veelal lange ballen de verdediging van Voorwaarts te verrassen. In de 57e minuut lukt dit bijna, een voorzet van rechts werd door Frank Leushuis met een sliding net langs het doel van Dinand Stuifzandt geschoven. Enkele minuten later werd een snelle uitval van Mariënberg de verdediging van Voorwaarts fataal. Theo Mulder gleed de bal voor de voeten van de aanvaller weg. De val van de spits van Mariënberg was voor de scheidsrechter reden om de bal op de stip te leggen. Rick Kelder wist hier wel raad mee en liet de 0-1 aantekenen.
Verder dan een slalom van Gert Dogger langs enkele verdedigers van Mariënberg kwam Voorwaarts deze middag niet. Voor de neutrale kijker geen boeiende wedstrijd die dan ook geen winnaar verdiende. Mariënberg deed overigens goede zaken in de strijd om de tweede periode. Met 15 punten uit vijf wedstrijden is de nacompetitie wel heel erg dichtbij.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Jan Mulder, Frank Leushuis, Robin Smits , Robin Jasper (45e Gerran Protzman), Israël Basmaci, Gert Dogger en Mark Ekkel (75e Jordy Harms).