Voorwaarts verliest maar heeft nog niet verloren

0
611

logo-vv-voorwaarts-125.jpgZaterdag 17 mei was de eerste wedstrijd van twee tegen Hellendoorn die ook net als Voorwaarts 3de waren geworden in hun klasse. Voor trainer Marcel Borkent een wedstrijd tegen zijn nieuwe club met zijn huidige. Bij Marcel is bekend dat hij altijd wil winnen en dit weet hij normaal ook goed over te brengen op zijn ploeg . Behalve Michel Lensen kon hij beschikken over een complete selectie.
Bij Hellendoorn hadden ze er een mooie ambiance van gemaakt het terras zat al ruim voor de wedstrijd vol en het weer was fantastisch om te voetballen.

Om 3 uur begon de wedstrijd beide teams waren wat rommelig in het begin, bal verlies van beide kanten was het gevolg. Na circa 10 minuten werd duidelijk dat Voorwaarts meer afwachtend speelde en Hellendoorn het spel liet maken. Het leek dat Hellendoorn met veel corners de bovenliggende partij was maar tot aan de 35ste minuut kreeg Voorwaarts de betere kansen. De spitsen Dogger en Basmaci konden elkaar goed vinden in die fase. Eerst raakte Gert de bal niet helemaal lekker waardoor de keeper van Hellendoorn hem kon reden , even later was het Israel Basmaci die misschien wel de beste kans van de middag kreeg. Een voorzet van Gert Dogger vanaf rechts ging over alles en iedereen heen en Israel kon hem vrij inkoppen maar kopte net naast. Ook Hellendoorn kreeg een goede kans nadat er tussen de 35ste en de 40ste minuut de Voorwaarts verdediging vol onder druk stond en Hellendoorn 4 corners kreeg die allemaal redelijk werden verwerkt door de verdedigers. De van de tweede lijn ingeschoten bal ging rakelings over het doel van Voorwaarts.
Het leek een 0-0 ruststand te worden maar in de laatste minuut kreeg Voorwaarts een vrije trap nadat Gert Dogger iets te hard werd getackeld op ongeveer 35 meter van het doel. Specialist Dogger leegde aan en wist de bal mooi achter de muur en net voor de keeper te laten stuiteren waardoor de keeper geen controle op de bal kreeg en de goed mee gelopen Timo ter Braak hem netjes binnen tikte. Misschien niet helemaal terecht maar toch ging Voorwaarts rusten met een voorsprong.
Na de thee konden de Westerhaarse supporters niet lang genieten van de voorsprong want in de 47 minuut was het een bijna identieke goal als vlak voor rust. Ook een vrije trap en ook kreeg doelman Stuifzandt geen grip op de bal en de goed mee gelopen spits kon hem binnen tikken. Weg voorsprong en weer opnieuw beginnen. Hellendoorn had in de tweede helft meer balbezit en wisten de gastheren meer druk te zetten op de verdediging van Voorwaarts. Tot aan de 61ste minuut ging het goed. Voorwaarts leek iets beter in het spel te komen maar toch was het Hellendoorn die de stand op 2-1 bracht na onnodig balverlies op de achterlijn waarna de voorzet handig door de spits bij de eerste paal werd ingetikt.
Tranier Borkent moest de ingevallen Roy de Lange die opnieuw last kraag van zijn enkel vervangen en bracht Robin Jasper in het spel om toch wat meer Voorwaartse druk te creëren. Maar echte kansen waren er in deze periode niet voor beide teams. Hellendoorn nam zo het leek iets gas terug en liet Voorwaarts iets meer het spel maken. Echt gevaarlijk werd Voorwaarts niet meer. Robin Jasper had nog een mooi afstand schot echter da bal was net niet hoog genoeg en werd een makkelijke prooi voor de keeper van Hellendoorn. In de 73 minuut werd Israel Basmaci diep gestuurd door de ingevallen Coen Sickman. Hij ging de 16 van Hellendoorn in en had meteen zoals de hele middag 2 verdedigers in zijn nek die hij in eerste instantie handig kon ontwijken. De derde verdediger duwde hem in de rug en blokkeerde tevens zijn voet. Israel ging naar de grond en waar het publiek schreeuwde om een strafschop besloot de scheidsrechter Israel gele kaart te geven voor een fopduik. Een strafschop was misschien iets te zwaar maar een gele kaart was volledig onterecht en verkeerd beoordeeld door scheidsrechter die veel lichte overtredingen van Voorwaarts bestrafte met een gele kaart en grove overtredingen van Hellendoorn over het hoofd zag.
De wedstrijd liep op het eind en Voorwaarts kon geen vuist meer maken. Ook Hellendoorn was moegestreden waardoor de eindstand 2-1 op het scorebord kwam te staan. Voorwaarts verliest deze wedstrijd terecht maar heeft nog niet verloren. Volgende week zaterdag is de return in Westerhaar. Het team moet winnen voor de volgende ronde. Is dat met 1 doelpunt verschil dan volgt er direct strafshoppen, is het verschil groter wint Voorwaarts alsnog de tweeluik. Voorwaarts hoopt ook op het altijd trouwe publiek om als 12e man het team te steunen en de oranjehemden naar de tweede ronde te schreeuwen.