Voorwaarts strijdend ten onder.

0
764

logo_vv_voorwaarts_125Onder prima weersomstandigheden floot scheidsrechter van Welsen uit Deventer om iets over half drie af voor de thuiswedstrijd tegen SV Nieuwleusen. Hoofdtrainer Tonnie van Veen kon over een bijna voltallige selectie beschikken, alleen de langdurig geblesseerde Mark Smelt was er niet bij.

Het tot dusver prima presenterende Nieuwleusen begon fel aan de wedstrijd en liet onmiddellijk zien waarvoor ze gekomen waren. Beide teams verscholen zich niet, maar dit resulteerde in het eerste kwartier nog niet tot echte kansen. Echter in de 17de minuut schot als een duiveltje uit een doosje, Erik Uitslag vanuit een voorzet vanaf rechts, tegendraads in en liet op deze manier de Voorwaarts goalie kansloos. Acht minuten later was het Gerran Protzman die de gelijkmaker op z`n slof had, maar hij zag zijn inzet door het aluminium gekeerd worden. Beide ploegen bleven voetballen en na ruim een half uur speler kregen de Voorwaartsen een vrije trap net buiten de zestien. Deze werd genomen door Gert Dogger, maar hij zag de bal in de muur smoren. Vanuit de rebound was het Mark Ekkel die de voorzette maar Theo Mulder kwam net te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. In de 37ste minuut kreeg de Voorwaarts verdediging de bal niet uit haar eigen zestien en de Nieuwleusense aanvoerder Erwin Dijk kopte bal als laatste in het net en zette zijn ploeg op een 0-2 voorsprong waarmee ook werd gerust.

Voorwaarts had in de rust e.e.a. aangepast om op deze manier het tij te doen keren, dit hield echter wel in dat er meer risico werd genomen. Zo schoof laatste man Theo Mulder door naar het middenveld en ging de verdediging 1 op 1 spelen. Reeds in de 53ste minuut wist Nieuwleusen deze situatie uit te buiten. Erwin Dijk werd d.m.v. een steekbal weg stuurt, maar de Voorwaarts doelman Dinand Stuifzandt wist deze bal nog te keren, de terugspringende bal werd echter vanaf ruime afstand door Rick Jansen behendig in het doel geschoten (0-3). Hierdoor stonden de Westerhaarders voor een onmogelijke taak want een 0-3 voorsprong geeft de huidige nummer, die de minste gepasseerde verdediging heeft, niet meer weg. In de resterende speeltijd bleef Voorwaarts ervoor gaan en aan inzet ligt het de afgelopen weken ook niet, maar we zitten op dit moment in de hoek waar de klappen vallen. Israel Basmaci kreeg in de resterende speeltijd voor de Westerhaarders nog wel de beste kans, maar hij vond de Nieuwleusense doelman op zijn pad. Nieuwleusen ging achterover leunen en ging vanaf de 0-3 op de counter spelen en deed dit ook goed want in de 60ste minuut scoorde Carlo Harink de 0-4 en Jan Fictorie bracht in de 73ste en 76ste minuut de 0-5 en 0-6 op het scorebord. Door deze overwinning is Nieuwleusen de fictieve koploper want koploper Vroomshoopse Boys verloor thuis van Bergentheim. Om de koppositie over te nemen dient door Nieuwleusen komend inhaalweekend gewonnen te worden van Marienberg en WZC Wapenveld.

Voorwaarts moet volgende week zaterdag inhalen in en tegen Den Ham. De aanvang van deze wedstrijd op sportpark de Rohorst is om 14:30 uur.