Voorwaarts pakt jubileumfakkel Westerhaar over

0
633

WESTERHAAR – Het 125-jarig bestaan van Westerhaar-Vriezenveensewijk is zeker niet het enige jubileum dat dit jaar gevierd wordt in de gemeente Twenterand. Voetbalvereniging Voorwaarts heeft de fakkel overgenomen van de dorpscommissie. Deze week is het iedere avond bal op sportpark Twistveen, vanwege het 60-jarig bestaan van de voetbalvereniging.

Ondanks de overdaad een festiviteiten in het tweelingdorp, vrezen ze bij Voorwaarts niet voor een gebrek aan animo bij leden en andere dorpsbewoners. „Het programma is vorig jaar afgestemd met de andere jubilerende verenigingen en 125 Jaar Westerhaar. We willen elkaar niet in het vaarwater zitten. De drie feestweken aan de Schuineweg zitten erop. Nu zijn wij aan de beurt”, zegt penningmeester Berthil Krikken van de voetbalvereniging.

Het jubileum werd zaterdagmiddag afgetrapt met een wedstrijd tussen het eerste elftal van de Westerhaarders en FC Twenterand, een mengeling van spelers van Deto, Dos ‘37, Vroomshoopse Boys en Den Ham. Sportlust liet overigens verstek gaan in Westerhaar. Het vriendschappelijke duel eindigde in een 1-6 overwinning voor FC Twenterand.

Komende zaterdag is de afsluitende feestavond. Anekdotes over hoogte- en dieptepunten zullen deze week veel besproken worden. Zo is de naam Voorwaarts in 1950 gekozen om ondanks de onderlinge rivaliteit – de fusie was vooral een keuze van het hoofd en minder van het hart – aan te geven dat het samengaan de enige weg vooruit was.

Het sportieve hoogtepunt is zonder twijfel het landskampioenschap voor zaterdagamateurs in 1966. Bij de entree van het clubgebouw hangt nog altijd een elftalfoto uit dat jaar, die herinnert aan de hoogtijdagen van de vereniging.

De kans dat Voorwaarts opnieuw mag strijden om de prijzen met verenigingen als IJsselmeervogels, lijkt nihil. Toch is er op ander vlak succes dat misschien wel veel zwaarder weegt, zegt Krikken. „Het aantal leden blijft maar groeien. We hebben er nu 470. We zien vooral meer meisjes die komen voetballen. Dat houdt de club gezond en dat is misschien wel het allerbelangrijkst.” (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier