Voorwaarts nog ongeslagen

0
894

voorwaarts_1__zwolsche_boys_1_dd_26_september_2009_20090927_1949789567_400Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma. Voorwaarts dat in de eerste drie wedstrijden nog ongeslagen was gebleven, ondanks twee lastige uitwedstrijden, begon met dezelfde basis als vorige week tegen Bergentheim.
Voor aanvang van de wedstrijd werd er eerst een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan twee leden die de afgelopen week waren overleden, Reinder Bakker en Henk van Dijk.
Voorwaarts begon goed aan de wedstrijd. Al snel deden zich enkele kleine kansjes voor en het was uiteindelijk Gert Dogger die in de 17e minuut de 1-0 liet aantekenen. In de 22e minuut moest de keeper van Zwolsche Boys, Michiel Kruiswijk, een uiterste poging doen om een vrije trap van Gert Dogger uit de korte hoek te tikken. Voorwaarts bleef vooruit voetballen en in de 25e minuut leidde aan prachtige combinatie van één keer raken tot de 2-0. Het was Israel Basmaci die deze aanval succesvol afrondde.
In de 35e minuut was Zwolsche Boys voor het eerst echt gevaarlijk. Maar het was de weer fantastisch keepende Dinand Stuifzandt die de bal keurig uit het doel ranselde. Het betekende wel het begin van een offensief van Zwolsche Boys. Dit offensief leverde Zwolsche Boys in de 37e minuut dan ook de 2-1 op. Gido ter Horst maakte dankbaar gebruik van een moment van onoplettendheid van de Voorwaarts defensie. Op slag van rust hing de gelijkmaker wel in de lucht maar Dinand Stuizandt redde Voorwaarts andermaal.
Na de thee ging Zwolsche Boys direct weer op zoek naar de gelijkmaker en met succes. In de 49e minuut scoorde Dennis de Boer uit de rebound van een vrije trap. Ook bij dit doelpunt reageerde de Voorwaarts defensie niet alert. Even leek het erop dat Zwolsche Boys definitief het heft in handen zou nemen. Toch kwam Voorwaarts er nog regelmatig gevaarlijk uit. Een rush van Gert Dogger kon hij net niet scorend afronden. In de 61e minuut kwam Wout Roelofs voor de licht geblesseerde Gerran Protzman. Een paar minuten later stoomde Israel Basmaci vanaf de middenlijn op, passeerde een aantal tegenstanders en schoot de bal onberispelijk achter de doelman van Zwolsche Boys. Een 3-2 voorsprong voor Voorwaarts en het tij leek gekeerd. Voorwaarts bleef aanvallen en twee minuten later ging Israel Basmaci weer het zestien meter gebied in, passeerde weer een aantal tegenstanders en gaf de bal vanaf de achterlijn terug op Mark Smelt die zich deze kans niet onbenut liet. Hoewel nog via de onderkant van de lat lag de 4-2 in het mandje. Een snelle uittrap van Dinand Stuifzandt op Wout Roelofs, die de bal direct doorgaf op Gert Dogger, bracht bijna het volgende doelpunt op het scorebord. Keeper Kruiswijk bleef echter koel en belette Gert zijn tweede doelpunt te maken. Met Michel Lensen voor Mark Smelt werden er in de laatste tien minuten nog een paar kansen om zeep geholpen. Met name een ingestudeerde vrije trap in de 81e minuut bracht de Zwolsche defensie nog even aan het wankelen maar leverde ook geen doelpunt op. Vlak voor tijd wisselde trainer Tonnie van Veen nog één keer, Robbin Jasper kwam voor matchwinnaar Israel Basmaci.
Door het puntverlies van Vroomshoopse Boys staat Voorwaarts gedeeld eerste met nog drie andere clubs. De spanning in de eerste periode blijft hiermee ongemeend spannend.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Frank Leushuis, Mark Smelt (80e Michel Lensen), Robin Smits, Gerran Protzman (61e Wout Roelofs), Mark Ekkel, Gert Dogger en Israel Basmaci (88e Robbin Jasper)